Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > Sozleşmeli@Forum > Forum Duyurular

Forum Duyurular sozlesmeliler.info yönetiminden duyurular

Seçenekler Stil
Alt 11-05-2007, 01:20 PM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
dk 4c Zulmünü Dava Ettik!(Türk Eğitim-sen)

4C ZULMÜNÜ DAVA ETTİK!(TÜRK EĞİTİM-SEN)

MEB 23.03.2007 tarih ve 17261 sayılı yazısıyla; 4-C kapsamında atanan gençlerimizi “kapının önüne koymayı” tercih etmiştir. Hiç bir sosyal güvenceleri olmadan kapının önüne konan bu arakadaşlarımıza reva görülen durum kelimenin tam anlamıyla bir ZULÜMDÜR. Adaletten ve kalkınmadan dem vuran AKP hükümeti ve MEB, her zaman olduğu gibi yine yanlış yapmış ve gençlere kapıyı göstermiştir.

MEB te sözleşmeli çalışanların tek savunucusu olan Türk Eğitim-Sen olarak, bu zulme dur demek için danıştaya dava açmış bulunmaktayız. Ayrıca bu arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için bütün mücadele yollarını da denemekteyiz.

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]
Alt 11-05-2007, 09:15 PM
gökçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gökçe gökçe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması Danıştay davayı kabul edip yürütmeyi durdursa bile, önlisans mezunları için yapılacak
Tecrübe Puanı: 0
gökçe is on a distinguished road
Dilekçede önlisans mezunları için bir şeyden bahsedilmemiş.

Arkadaşlar dilekçeyi okudum. Dilekçede önlisans mezunlarının uğradığı haksızlık ile ilgili bir şeyden bahsedilmemiş.Danıştay davayı kabul edip yürütmeyi durdursa bile, önlisans mezunları için yapılacak bir şey yok maalesef. MEB gene lisans mezunu 4/c liler için bir işlem yapar. Önlisans için bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çünkü elinde t.t.k kararı var.
Alt 11-05-2007, 10:11 PM
can can isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

can is on a distinguished road
arkadaslar eger bu dava kazanılırsa ben eğitim sen e üye olacagım... umarım hepimiz için hayırlı olur.... herkese 4/b ye alırlar
Alt 11-05-2007, 10:40 PM
cesetman cesetman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

cesetman is on a distinguished road
arkadaşlar bu konuda daima arkamızda duran türk eğitimsen'i canı gönülden kutlarım.... olurda 4/b ye veya kadro olursa bence elimizi vicdanımıza koyup bu sendikanın her zaman yanında ve hep birlikte olmalıyız.... inşallah hayrılısı olur.
Alt 11-05-2007, 11:00 PM
melda melda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

melda is on a distinguished road
inşaallah olur, ama arkadaşlar gökçe arkadaşımızın da söylediği gibi kazanılsa bile lisans mezunlarıni 4b ye alırlar, biz önlisanslılar için yine ttk yı öne sürerler
geçen sene olduğu gibi ama haktan hayırlısı .... inşallah olurda hepimizin yüzü güler. iki yıldır cektiğimizi biz biliriz . ama türk eğitim seni bize verdiği destekten dolayı kutluyorum, başka kimse sesimizi duymadi , çok tesekkürler Türk Eğitim Sen
Alt 11-05-2007, 11:21 PM
ancyrensis ancyrensis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

ancyrensis is on a distinguished road
4/c'li arkadaşların dikkatine !!!

Arkadaşlar şuana kadar bizlere yapılan haksızlıklar karşısında hiç kimsenin sesi cıkmadığı için bu duruma geldik.
İlk defa 4/c'li arkadasların yanında olan ve bizleri savunmak için dava açan Türk eğitim-sen'e ve sayın İsmail KONCUK beye teşekkür etmeliyiz bnce.

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...] sid=585

Davanın sonucunun olumlu yada olumsuz olması önemli diil artık bu aşamadan snra.Önemli olan tek şey bizlere ilk kez sahip çıkan ve anlayan bir sendikanın olması.Lütfen 2 dakikamızı ayırıp aşağıdaki linkten habere yorum yazarak teşekkür edelim. Bu çok önemli..

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...] sid=585
Alt 12-05-2007, 01:34 AM
MrLoNeLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MrLoNeLy MrLoNeLy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tecrübeli Kullanıcı

MrLoNeLy is on a distinguished road
bundan sonrası için bişey olacağını sanmıyorum hatta arkadaşlar artık 4b ye geçirseler bile abartıpta kadro verseler de meb le çalışmak istemiyorum ...yeter bu zülüm ya 2 yılda saçlarıma aklar düştü ya kimsenin buna hakkı yok insanların haliini görmüyorlar mı daha ne istiyolar bizlerden ... hakkımızda hayırlısı diyorum ...bi kapı kapanır diğeri açılır ..
Alt 14-05-2007, 04:24 PM
eliflam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eliflam eliflam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

eliflam is on a distinguished road
Unsure

Alıntı:
ancyrensis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Davanın sonucunun olumlu yada olumsuz olması önemli diil artık bu aşamadan snra.Önemli olan tek şey bizlere ilk kez sahip çıkan ve anlayan bir sendikanın olması.Lütfen 2 dakikamızı ayırıp aşağıdaki linkten habere yorum yazarak teşekkür edelim. Bu çok önemli..

ben bir şey diyecem ama genede kötü üye ilan edeceksiniz. Ya bu adamlar neyimize sahip çıktı. Önlisanslı olarak öğretmen olma ihtimalimiz bile yokken öğretmen yaptılar. Ek ders karşılığı çalışanlardan daha az derse girmemize rağmen iki katı ücret ödediler. ha diyebilirsiniz dönem ortasında sözleşme imzaladılar bir dönem boşta kaldık o zaman sendika nerdeydi. Ama işi gücü karışıklık çıkarmak isteyen sendika sadece ortalığı karıştıracağı konulara el atıyor. Dava dilekçesinide okudum. ilkokul mezunları gibi hazırlamışlar. Yok 4/c den 4/b'ye alınsın. iyide adam öyle yapsa bu adamların yeterliliği yok diye gene dava açacaksın. Sizin nasıl olduğunu siz dahil herkes bilir. Sizi ve dava açtığınız M.E.B'ide Allah'a(c.c) havale ediyorum. gidin kendinize başka uğraşacak işler bulun.
Alt 14-05-2007, 09:27 PM
gökçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gökçe gökçe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

gökçe is on a distinguished road
hums Gülelim mi ,ağlayalım mı ?

Önce dava açıp bizi işten çıkartıyorlar.Sonra "vaz geçtik 4/c li leri tekrar işe alın" diyorlar. Gülelim mi ,ağlayalım mı ?
Alt 15-05-2007, 08:00 AM
eliflam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eliflam eliflam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

eliflam is on a distinguished road
dün gittim ek-derse giriş yaptım. Maaşımdaki fark 350 ytl bunu sendika yetkililerine olan hakkım olarak kaydedip diğer dünyada yakalarına yapışacam. Tabi diğer dünyanın olduğuna inanıyorlarsa.
Alt 15-05-2007, 09:06 AM
murat_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murat_ank murat_ank isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

murat_ank is on a distinguished road
valla bizim müdür 250 ytl farkı vereceğim dedi..vermesse yaptığım siteyi sileceğim(2 okulunkini de ..meb den zenginmiyim..)
Alt 16-05-2007, 02:54 PM
benay benay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

benay is on a distinguished road
ben ücretliye geçiş yapmadım.o imzayı atmadım.atmıcamda.
Alt 17-05-2007, 02:50 AM
tyfn25 tyfn25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Özel Kullanıcı

tyfn25 is on a distinguished road
hums boşuna çaba

4/c yada kısmi zamanlı yada valilik milli eğitim yada okul sözleşmeli bilgisayarcı arkadaşlar

birileri şu anki hükümete yükleniyor ben 2000 yılında yine ücret karşılığı çalışıyordum yani öncekide aynı idi şimdikide aynı bir sonrakide aynı olacak
bizim bildiğimiz bir olay var bizim öğretmen olamayacağımız bunu zaten biliyoruz çoğumuzda bu yüzden kendimize öğretmen değil öğretici diyoruz
buraya kadar herşey normal hiçbirimizin ben kadrolu öğretmen olmalıyım diye bir hak talep ettiğini sanmıyorum ama biz işimizden memnunduk ama neylersinizki bazı işgüzarlar bu durumdan rahatsız olup dava açtılar ve doğal olarakta bizim sözleşmeler iptal edildi neden çünki biz belli bir açığı kapatmak için işe alındık ve çoğumuz memnunuz çünki sigorta yatıyor ve geciksede maaş alabiliyorz
ben sadece insanların ekmek davalarını savunması gerekenlerin gereksizce işgüzarlık edip milleti ekmeğinden ettiklerine inanıyorum ee tabi adamların işi gücü yok kendilerine uğraş arıyorlar

bu arda kimsede bu işten ekmek çıkacağına inanıp boşu boşuna yuva kurma çocuk sahibi olma hevesine girmesin
girenlerin durumunu görüyor ve okuyorsunuz çünki bir garantimiz yok

ne yapılabilir sorusuna şöyle diyebilirim okullarda teknikerlik kadrosu açılıp görevlendirilebiliriz ve bu arada derslerede gireriz okulun ve öğretmenlerin pc leri de bu arada yapılmış olur herkez memnun olur

bu arada davayı açan sendika bir kendini yoklasın ne yapmak istiyor yada yaptığı işmidir yoksa güzarlıkmı
Alt 17-05-2007, 12:22 PM
murat_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murat_ank murat_ank isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

murat_ank is on a distinguished road
ya öğretmen olmayaşım..formatör alana kadar teknisyen olarak alsınlar..zaten işimiz gücümüz milletin müdürün pcleriyle weble boğuşmak..4 yıllıklarda girdinler derse..
Alt 31-05-2007, 01:42 PM
conqurer45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
conqurer45 conqurer45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tecrübeli Kullanıcı

conqurer45 is on a distinguished road
Murat ank kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana din kültürü öğretmenine 60 saat kurs verip sonra 15 saat ek ders tahakkuk ettirmenin bi anlamı yok. Hoş bi problemle karşılaştıklarında onlarda bize soruyorlar. Bu kadar mantıksızca yürütmelerde Ancak bizim mebde olur zaten.
Görelim Mevlam Neyler Neylerse Güzel Eyler

Seçenekler
Stil