|
Bir mailde bana
Önlisans Bilgisayar Öğreticileri " konulu 416336 nolu AKİM-AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİ- başvurunuz Milli Eğitim bakanlığına iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen yanıt aşağıda belirtildiği gibidir.
"Sayın Er; Kimlerin öğretmen olarak atanacağı, Öğretmen açığı olduğu zaman kimlerin vekil veya ek ders ücretli olarak atanacağı, ilgili yönetmeliklerle belirtilmiştir. Öğretmen olarak atanmak için Eğitim Fakültesi mezunu veya Tezsiz yüksek lisans veya formasyon alan Fen Edebiyat Fakültesi Teknik üniversite yabacı dil ve meslek Fakülteleri, Spor akademisi beden eğitimi bölüm mezunları, ilahiyat fakültesi, vs. fakülte mezunları atanmaktadır. Öğretmen olarak atanacaklar arasında MYO yoktur. Bunu biz söylemiyoruz. İlgili kanun ve yönetmelikler söylüyor. Ancak vekil, ek ders ücreti veya 4/c göre usta öğreticilik için, öncelik Fakülte mezunu, ilgili bölüm mezunları yoksa, İlgili bölüm mezunu MYO mezunları görevlendirilmektedir. Hata yakın zamana kadar sınıf öğretmen vekili olarak lise mezunları bile görevlendirilmekteydi. Ancak bunların kadrolu olarak atanması mümkün değildir. Sağlık, başarı ve mutlu yarınlar diliyoruz."
Bilgilerinize sunar sistemimizi kullandığınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla…