Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > Sozleşmeli@Forum > İş İlanları

İş İlanları Kamu kurum ve kurruluşları iş ilanları

Seçenekler Stil
Alt 12-03-2007, 12:19 PM
starmemoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
starmemoli starmemoli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderatör

Tecrübe Puanı: 10
starmemoli is on a distinguished road
Haber Almanya işçi arıyor

Almanya işçi arıyor

Türkiye, Almanya'nın 5 bin 600 kişilik işçi kotasını dolduramıyor. Bu durumdan işadamlarımızın habersiz olduğu ortaya çıktı ......

11/03/2007 - 22:51

Almanya Hükümetinin, İstisna Akdi kapsamında Türk müteahhit firmalarına tanıdığı yaklaşık 5 bin 600 kişilik işçi kotasını doldurulamadığı ortaya çıktı. Almanya'da müteahhitlik hizmetleri verecek olan Türk firmalar için tanınan işçi kotasının doldurulamadığı uyarısı ise bizzat Alman Devlet Bakanı Gert Anders tarafından yapıldı.

CHP'li Öymen, "Alman Bakanı, Türk firmalara tanınan 5 bin 600 kişilik kotanın sadece 580'ü kullanılabiliyor. Tanınan kota az olsa da doldurulamaması düşündürücü. İşadamlarımızın haberi yok" uyarısında bulundu.

FİRMALARINIZ HAREKETE GEÇSİN

Hürriyet aracılığıyla Türk müteahhitlik firmalarına çağrıda bulunan Öymen, "Bakan Anders'le geçtiğimiz haftalarda yaptığımız görüşmelerde, 'Türk işçilere yönelik kotayı 5 bin 600'e yükselttik ancak bunun sadece 580'i kullanılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Firmalarınız harekete geçsin. Müteahhitlik ihalelerine girsin' uyarısında bulundu. Ben de onun sayesinde öğrendim kotamızın dolmadığını" diye konuştu. Öymen sözlerin şöyle sürdürdü:

AL İŞÇİNİ GEL

Bonn Büyükelçiliğim döneminde "İstisna Akdi" anlaşmasını imzaladım Almanya ile. O zaman kota 7 bindi. Ardından 2 bine indiğini duydum. Ancak son dönemde bu kota yeniden yükseltilmiş; 5 bin 600 olmuş. Yani Türk müteahhit firmalar Almanya'da aldıkları bir iş için kendi işçisini getirecek. Proje bitince işçisini geri yollayacak. Bu fırsat mutlaka değerlendirilmeli. İstisna Akdi'nin sağladığı kolaylıklar göz önünde bulundurularak, firmalar Almanya'dan yeni müteahhitlik işleri almalı.

KOTAYI DOLDURUN

Anlaşmayı ilk imzaladığımızda, yaklaşık 60 Türk firması geldi. İşleri aldılar, inşaatlara başladılar. Ancak, bu kotanın artı doldurulamıyor olması düşündürücü. Türk firmalarına çağrımdır ki bu kota hakkını kullansınlar. Sayı olarak az ama her şeye rağmen yeni bir iş gücü piyasası da oluşmuş olur. Öte yandan, dünyanın başka coğrafyalarında başarılı inşaat faaliyetleri gösteren firmalarımız bir AB ülkesi olan Almanya'da da başarılarını bir kez daha kanıtlama şansı elde eder.

İSTİSNA AKDİ

Onur Öymen'in Bonn Büyükelçiliği döneminde imzalanan anlaşmaya göre Almanya Türk işverenin müracaatı üzerine yanında ***üreceği işçileri için üç aylık vize veriliyor. Vizenin hemen ardından, işçiler ülkeye giriş yapabiliyor. Azami iki yıllık çalışma izni veriliyor, iki yıldan fazla süren işler için altı aya kadar uzatma verilebiliyor. Münferiden yönetici veya idari personel olarak çalışan işçiler için ise bu süre dört yıla kadar çıkabiliyor.

Okan KONURALP-Ateş YALAZAN-Hürriyet
[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]

Alt 08-11-2008, 04:35 PM
serkan_07 serkan_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Tecrübe Puanı: 0
serkan_07 is on a distinguished road
alanyada yasamaktayım askersden yenı geldım inşaat işleriyle ugrasmaktayım fayans ıslerıı lıse mezunuyum yardım cı olursanınız sevınırım zalim_cesetdi@hotmail.com
Alt 08-02-2009, 05:42 PM
evren evren isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması isden cikarildik is olmadigindan acil is bulmam gerekiyor arzularimla
evren is on a distinguished road
slm ankarada yasamaktayim ne is olursa yaparim meslegim kaynakci yardimci olursaniz sevinirim
Alt 16-02-2009, 11:07 PM
ahmet özkurt ahmet özkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

ahmet özkurt is on a distinguished road
selam rizede yaşıyorum 27 yaşındayım inşaat işlerinden anlarım yardımcı olmanızı bekliyorum tşk ler
Alt 09-04-2009, 12:59 PM
metehan metehan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

metehan is on a distinguished road
Almanyaya amelemi lazım bende gelim :)
Alt 01-07-2009, 02:24 PM
hacigüç hacigüç isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

hacigüç is on a distinguished road
selam ankara da yaşıyorum kalıpcı ustasıyım alcı boya ve mermer slimcisiyim yurt dışın da iş arıyorum tel 05365627815
Alt 16-08-2009, 10:17 PM
bayro bayro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

bayro is on a distinguished road
slm ben istan bulda yaşıyorum meslek tekstil ama ne iş olursa yaparım yeterki iş olsun yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekür tel.0539 657 32 84

Seçenekler
Stil