|
|
| Resmi Duyurular Basında - T.V 'de - Gazeterde çıkmış Resmi Duyurular - Lütfen kaynak belirtiniz. |

19-02-2007, 04:48 PM
|
 |
Think Different
|
|
Tecrübe Puanı: 10
|
|
Danıştay, Geçici Statüdeki Öğretmen Alımını Yine Durdurdu
Danıştay, Geçici Statüdeki Öğretmen Alımını Yine Durdurdu
Danıştay 12. Daire, "kısmi zamanlı geçici öğretici" olmayacağı yönündeki kararına karşın 2006-2007 eğitim-öğretim yılında aynı uygulamaya gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı'na tekrar olmaz dedi. Daire, 3 bin 500 kişinin "kısmi zamanlı geçici öğretici" olarak çalıştırılmasını sağlayan Bakanlık genelgesini "Özel bir ihtisas mesleği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti olan öğretmenliğin, geçici personel görevlendirme suretiyle yürütülmesine olanak bulunmuyor" gerekçesiyle durdurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın personele ilişkin çıkardığı mevzuat düzenlemelerinin birçoğunu durduran Danıştay, bu kez Bakanlığın daha önce durduğu bir düzenlemeyi tekrarlaması üzerine aynı konuda ikinci bir karar aldı. Danıştay 12. Daire, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2006 yılında Devlet Memurları Kanunu'nun 4/c maddesi uyarınca İngilizce ve bilgisayar branşlarında "kısmi zamanlı geçici öğretici" olarak istihdamını sağlayan genelgesinin yürütmesini 2006 yılının şubat ayında, öğretmenliğin "asli ve sürekli" bir görev olmasını gerekçesiyle durdurmuştu.
1 YIL SONRA AYNI KARARI TEKRAR ALDI
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Danıştay 12. Daire'nin 2006 yılının şubat ayında durdurduğu genelgesine karşın 2006-2007 eğitim-öğretim yılına yönelik olarak da "kısmi zamanlı geçici öğretici" istihdamı yapması Daire'ye, ilk kararının üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından aynı kararı ikinci kez aldırmasına neden oldu. Bakanlığın 2006-2007 eğitim öğretim yılında İngilizce ve bilgisayar branşlarında toplam 3 bin 500 kişiyi "kısmi zamanlı geçici öğretici" olarak almasını öngören genelgesine karşı Eğitim-Sen'in açtığı davada Danıştay 12. Daire, öğretmenlik mesleğinin yasa ve yönetmeliklerdeki tanımlarına dikkat çekerek mesleğin "özel bir ihtisas mesleği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti" olduğunu vurguladı. İlk kararında benzer bir gerekçe gösteren Daire, öğretmenliğin "geçici personel görevlendirme" yoluyla yürütülemeyeceğini belirterek, genelgenin yürütmesini durdurdu.
TÜM ÖĞRETMENLER KADROLU YAPILMALI
Danıştay 12. Daire'nin kararını değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yargı kararlarına uygulamamaktaki tutumunu eleştirerek, "Bakanlık, Danıştay'ın kararları doğrultusunda hem 'kısmi zamanlı' hem de 'sözleşmeli' statüdeki öğretmenleri bir an önce kadrolu yapması gerekir" dedi

19-02-2007, 05:10 PM
|
 |
Think Different
|
|
|
|
|
1-1.5 Ay önce geçen bir konuşma :
soru 1-sayın remzi kaya geçen sene danıştayın kararına rağmen neden 4/c li alım yaptınız?
cevap: geçen sen fen edebiyat fakültesi mezunu olupta 4/c li çalışan arakadaşlarınız vardı onlar 4/b ye geçemediler.onlar mağdur olamsın diye böyle bir alım yaptım.
Soru-2 Ama onların yeri atamada dolu görünmüyor onların yerine adam gelirse ne olacak?Hani mağdur olmasınlar diye böyle bir alım yapmıştınız.
Cevap: Yapacak birşey yok
soru-3 Danıştay bu senede karar alsa ne olacak?
cevap:bizde savunmamızı veririz.
Soru-3 ama onlar danıştayın kararıyla 4/b ye geçtiler?
cevap:onları danıştayın kararıyla geçmediler biz geçirdik 4/b ye bakanlar kurulundan karar çıkartarak danıştaydan dolayı değil.
Remzi KAYA / M.E.B. Personel Genel Müdürü

20-02-2007, 10:38 AM
|
 |
Üstün Kullanıcı
|
|
Tecrübe Puanı: 0
|
|
|
GÜzel Pekİ Bu Sene Alinan 4c Lİlerİn ÇoĞunluĞunun Meslek YÜksek Okulu Mezunu Bİlgİsayarci Olduklarini Bİlmİyorlarmiydi Acaba . Ne Komİk Hale Geldİk Halİmİze Hem Aciyorum Hem GÜlÜyorum
|

20-02-2007, 01:02 PM
|
 |
Yeni Kullanıcı
|
|
|
|
|
Arkadaşlar danıştay 3 bin 500 kişinin "kısmi zamanlı geçici öğretici" olarak çalıştırılmasını sağlayan Bakanlık genelgesini "Özel bir ihtisas mesleği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti olan öğretmenliğin, geçici personel görevlendirme suretiyle yürütülmesine olanak bulunmuyor" gerekçesiyle durdurdu. yani size gerekçe olarak önlisanslılar öğretmen olamaz demiyor anlayın ikinci olay devletin verdiği hak var 30/06/2007 kadar atananlar görevine devam edecek unutmayın.
|

20-02-2007, 03:07 PM
|
 |
Üstün Kullanıcı
|
|
|
|
|
ama ourda demiyor daha doğrusu ne dediğini kendide bilmiyor
|

20-02-2007, 07:45 PM
|
|
Yeni Kullanıcı
|
|
|
|
|
ya arkadaşlar peki biz ücretli öğretmenlik yapanların haklarını kim savunacak.2 yıllık mezunu adamlar bizim yerimize 4-c olarak alındı.şu an onların durumu bizlerden daha iyi.ama hala onların hakları szvunuluyor.tamam hakkı savunmasın demiyorum.ama bizlerinde hakkının savunulmasını istiyorum....
|

20-02-2007, 08:42 PM
|
 |
Super Moderatör
|
|
|
|
|
dj_aiu arkadaşıma : Arkadaşım bizler geçen sene tüm 4/c lileri savunduk ama şu an durum nasıl sadece biz kaldık.o zaman birlikte savaştığımız 4/c liler bi anda sırt çevirdi bize.sende birlikte ol bizimler.mail at gerekirse dava aç vs ama birlik olalım amacımız ve gayemiz bir.öğretmenin geçicisi olmaz.hee biz öğretmen olamıyosak 7 senedir5 görev yapan arkadaşlarımız niye çalıştırıldı.hee diyelimki çalıştırıldı o zaman hakkını ödesinler kadro vbersdinler bitsin artık bu işkence bu ülkede inanaın en az 20 000 bilgisaayar öğretmeni açığı var yani kimsenin kimsenin hakkında gözü yok .selamlar saygılar.
|

20-02-2007, 09:19 PM
|
|
V.I.P. Kullanıcı
|
|
Konu Açıklaması KUL HAKKI
|
|
|
haziran sonuna kadar devam etsek ne olacakki. hazirandan sonra 2-3 senedir öğreticilik görevi yapan insanlar gidip hammallıkmı yapacak tezgahtarlıkmı? bir öğrenci yanımıza geldiğinde şey kem küm ben öğretmen değildimmi diyeceğiz. bu insanları bir çırpıda nasıl helak ederler. bu adil değil. meb bünyesinde tekniker ünvanı versinler ve lisans tamamlama içinde bir alternatif sunsunlar bize olsun bitsin. bu kadar çektiğimiz yetmezmi. 2 yıldır haber okumaktan haber beklemekten helak olduk. ne olduğumuzu bilmiyoruz. bilişime önem veren bir hükümetimiz olduğunu düşünüyorduk. dağ köylerinde bile labaratuvarlar açıldı ama bilgisayar dersi seçilmiyor okullarda.niçin öğretmen yok. o labaratuvarlardaki tüm makinalar milli servet. küf tutacaklar orda boş durmaktan. baksanıza danıştay kararı iptal ediyor ama meb den hiç ses çıkmıyor. bi açıklama bekliyoruz sayın yetkililer. ciğerlerimiz 2 yıldır ateş oldu bağrımızı yakıyor dayanacak ne takat ne moral kaldı. sağlıklarımız tehlike altına girdi. çoğumuz yuvasından ocağından kopup tanımadığı sokaklarda yavrusunun kokusuna hasret kalma pahasına çalışmaya çalışıyor. torpille kamuya işe giren ilkokul mezunu hatta diploması bile olmayan insanları 4b ye geçirmek için seçim vaatlerinde bulunurken unuttuğunuz diplomalı vasıflı insanlarıda düşünün lütfen. biz kamuda çalışanlar alınmasın demiyoruz ama o insanlar kadar bizde bunu hakediyoruz. Yüce RABBİM neyle gelirsen gel affederim demiş ama KUL HAKKIYLA gelme demiş. 3500 KİŞİ birde eşleri çoluk çocukları 15.000 kişi. bu kadar insan sizin dudaklarınızdan çıkacak 2 cümle ye bakıyoruz. SİZDE 4B İSİNİZ YADA MEB DE TEKNİKERSİNİZ...............................
|

21-02-2007, 01:36 AM
|
|
Yeni Kullanıcı
|
|
|
|
|
süpersin berfin arkadaşım bende geçen sene izmirde görev yaptım çocuğumdan kopupda izmire gittim seneye iyi olur düşüncesiyle ama ne oldu gidip gelmem çocuğumu 1 yıl anasız bırakmam yanıma kar kaldı yeter artık bizde 4B li olmak istiyoruz bunun için de elimizden ne gelirse yapacağız yeterki imkan veriiiinnnn
|

21-02-2007, 10:30 AM
|
 |
Üstün Kullanıcı
|
|
|
|
|
katılıyorum 3 sene çalıştırırken siz 2 seneliksiniz demiyorlardı.ne farkımız varya biz başka bişeydenmi mezun olduk verdiğimiz ders bilgisayar ve biz 2 sene bunun eğitimini gördük çoğumuz 2 veya 3 senedir çalışıyoruz ne diyecekler siz bu işi bilmiyormusunuz biz sizi mecbur kaldık ta o yüzden kullandık şimdi işimiz bitti güle güle mi diyecekler seçim var arkadaşlar bastıra bildiğimiz kadar bastıralım artık sürekli haber okumaktan hepimiz bıktık akşam uyusak sabah yeni bir haber çıkıyo biz dersmi anlatıcaz habermi takip edicez NEYDİK , NE OLDUK VE NE OLUCAZ lütfen mail atılması gereken site adreslerini verin herkez mail atsın artık bizde öğretmen olmayı hak ediyoruz bu işler formasyonla falan olcak işler değil 3 senemizi verdik az değil .....
|

21-02-2007, 05:49 PM
|
 |
Uzman Üye
|
|
Konu Açıklaması %u00F6n%u00FCmzdeki g%u00FCnler
|
|
|
meb bana gönderdiği yazıı
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Başvuru No : 250255 Cevap Metni : KONU HAKKINDA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TEŞKİLATIMIZA GENEL BİR AÇIKLAMA YAPILACAKTIR.

21-02-2007, 10:08 PM
|
 |
Özel Kullanıcı
|
|
|
|
|
Arkadaşlar danıştay 4-C alımını durdurdu ama yanlız daha uygulamaya geçmedi çünkü ben bugün yeni 4-c li olarak sözleşme imzaladım.İnşallah hepimiz için hayırlısı olur
|

22-02-2007, 03:07 AM
|
 |
Tecrübeli Kullanıcı
|
|
|
|
|
bana göre bizi atacakalar

22-02-2007, 03:23 AM
|
|
Yeni Kullanıcı
|
|
|
|
|
:)) şebocum çok rahatsın ya :))) bak moralim bozuktu ciddi ölçüde şeboyu okuyunca ciddiyim gülmeye başladım :))) Umarım hakkımızda hayırlısı olur...
İyi günler
(3 senelik amele!!!!)
|

23-02-2007, 01:12 AM
|
 |
Tecrübeli Kullanıcı
|
|
|
|
rahat falan değilim sinir oluyorum bu duruma  iyi bir haber bekiliyoruz türkiyede üvey evlat gibi görünüyoruz
|
| Stil |
Normal
|