Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > 657 / 4 - C Ailesi > Milli Eğitim Bakanlığı > Resmi Duyurular

Resmi Duyurular Basında - T.V 'de - Gazeterde çıkmış Resmi Duyurular - Lütfen kaynak belirtiniz.

Seçenekler Stil
Alt 09-05-2007, 09:32 AM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Eğitim-Sen dava açtı, 3.500 geçici öğretici artık işsiz

Eğitim-Sen dava açtı, 3.500 geçici öğretici artık işsiz

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Sen'in açtığı dava sonrasında alınan Danıştay kararı gereği bilgisayar ve İngilizce branşlarında okullarda derse giren 3 bin 500 'kısmi zamanlı geçici öğretici'nin sözleşmesini feshetti. Öğreticilerin hak kaybı olmaması için isteyenler 'ek ders ücreti karşılığı' olarak okullarda görevlerine devam edebilecek.
Bakan Çelik, sözleşmesi feshedilen öğretmenlerin ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmesini istedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'kısmi zamanlı geçici öğreticiler'le ilgili bir yıldır devam eden dava sürecinde gelinen son noktada nasıl hareket edileceğine dair bir genelge yayınladı. Bakan Hüseyin Çelik genelgede, Eğitim-Sen'in Başbakanlık ve bakanlık aleyhine açtığı davada Danıştay 12. Dairesi'nin 14 Mart 2007 günlü kararıyla Bakanlar Kurulu kararının ve bakanlık genelgesinin yürütmesinin durdurulduğunu hatırlattı.
Kanun gereği mahkeme kararının en geç 1 ay içinde uygulanmasının zorunlu olduğunu kaydeden Çelik, "Söz konusu kararın bakanlığa 15 Nisan 2007 tarihinde tebliğ edildiği göz önünde bulundurularak, okullarda halen İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak görev yapanların sözleşmelerinin en geç 14 Mayıs 2007 tarihine kadar feshedilmesi ve bu tarihten sonra da kısmi zamanlı geçici öğretici görevlendirilmemesi gerekmektedir." dedi.
Çelik, 'eğitim-öğretimin aksatılmaması bakamından sözleşmesi feshedilenlerden isteyenlerin, görev yaptıkları okullarda Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 9. maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmesini' istedi. Öğreticilerin ücretli olarak derse girmeye devam etmeleri halinde ellerine en fazla 600 YTL civarında para geçecek. Bu durumda ise maaşları 100 YTL civarında azalacak.
Alt 09-05-2007, 09:46 AM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Bir yorum :

Sözleşmede diyor ki, Sözleşmenin feshi 1 ay önceden haber verilmeksizin yapılamaz.
Gizli madde : Demek ki yapılırmış.
---------
Eğitim-Sen geçen yılda aynı şeyi yaptı, MEB 4-B ye almak zorunda kaldı ( artık neyin yatırımıysa ) yani yapıcı bir şekilde davrandı.
Peki bu yıl ?
Gönderin gitsinler misali, nasıl olsa 1 ayları kalmış.
----------
Bu açık birkaç yılda zor kapanır, peki seneye ne yapar MEB ?

Ücretli öğretmen alarak bu açığı kapatmaya çalışır.
Peki ücretli öğretmenle, 4-C li öğretmenin farkı nedir ?
( memurlar.net'in cevabı : Sadece aralarında 100 YTL maaş farkı var. yerleri de boş nasıl olsa)
--------
Peki bu yıl neden 4-B ye geçirilmediler ?

Cevap : Geçen yıl (Başlarda 20.000 kişi ) yaklaşık 16.500 kişi bu sayı onlara yeter gibi. MEB'e göre bu yıl zaten yarısı Önlisans kalan yarısıda pek iyi bir yatırıma benzemiyor....
---------
Gelecek yıl ingilizce ve bilgisayar alanında kadro tahsisi fazlalaşır mı ?

cevap : Hayır, kadro açılması Maliye den alınacak sayıya ve dağılıma bağlı bu yıllardan pek fazla artısı olmaz, peki açık nasıl kapatılır, cevap üstte.

---------

sonuç olarak Eğitim-Sen iyi niyetli yada değil, birçok arkadaşımız işsiz kalacak, birçoğu zaten 12 şubatta kaldı. Buna Eğitim-Sen nasıl bir çözüm bulacak merak ettim doğrusu, dava açmak kolay zaten açılan davalar hep kazanılıyor, Eğitim-Sen in amacı şartların daha iyi olması, 4-C li yada diğerlerinin haklarını korumaksa, bu nasıl bir hak korumaktır, anlaşılır gibi değil. eğer hak korumak işsiz bırakmaksa, Eğitim-Sen'in önümüzdeki günlerde bu olaylara sessiz kalması yada bu yanlışlığı düzeltmemek için çaba sarfetmemesi hangi davanın ne amaçla açıldığını gözler önüne serecektir.

-------
Burası özgür bir paylaşım platformu, ölçülü olacak şekilde herkes istediğini yazabilir,
ben sadece işgüzarlık ve beceri yoksunluğu bazen iyi sonuçlar doğurmaz diyorum.
Alt 09-05-2007, 09:59 AM
cimax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cimax cimax isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Tecrübe Puanı: 0
cimax is on a distinguished road
Eğitim Sen in bu konuda pekte iyi niyetli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum onların tavrı kesin "Önlisanslılar öğretmen olamaz" .peki ya şimdi ne olcak?
Alt 09-05-2007, 10:56 AM
aşikar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aşikar aşikar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması s%u00F6zle%u015Fmelileri ne yapmas%u0131 gerekiyor
aşikar isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
bu konuda nasıl bir dilekçe yazmamız ve ne yapmamız gerekli bu konuda açık bir fikri olan varsa banada lütfen email atsın
zubeydealakus@hotmail.com
Alt 09-05-2007, 11:06 AM
Yeni Kullanıcı

eğitim sen kısaca sözleşmelilerin sonunu yazdı sonrada diyorki ben iyi niyetliyim nerede ya milleti işsiz bırakmaknın adı iyi niyetlilik mi oldu? o zaman madem iyi niyetli 4/c sözleşmelilerinide sürekli sözleşmeli yapsında görelim.Nerede ağzı olan konuşuyor işte.....
arkadaşlar bence kendimize ancak kendimiz yardımçı olabilirz bu konuda bilinçli olanlar bizi yönlendirsin ben kendi adıma her şeye hazırım....
Alt 09-05-2007, 11:18 AM
biem biem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

biem is on a distinguished road
herşey bitti...elveda öğrencilerim

ben 4/c li olrak çalışan bir öğretmenim taki bugüne kadar.. sayın meb yetkilileri bizleri rezil ettiler söyleyecek söz bulamıyorum...üzüntüden geleceğimi düşünmekten bıktım tükendim.... ben 30 yaşındayım ve evliyim aile geçindirmeye çalışan bir insanım 4 yıldır öğretmen olarak çalışıyorum ve mezun ettiğim öğrenci sayısı 3200.. şimdi soruyorum EY MEB DAHA ÖNCE NERDEYDİN... bizi öğretmen olrak göreve başlatan meb şimdimi aklına geldi bizden öğretmen olamayacağı eğer öyleyse bizim mezun ettiğimiz öğrencilerin aldığı karnelerin hepsi sahte çünkü o karneleri hazırlayan bizleriz... biz sizlerden çok bir şey istemedik sadece 4/b ye geçmeyi istedik bu ülkede nice ilkokul lise mezunu kadro alıyo bizler ise üniversite okumuş insanlar olakrak dışarı atılıyoruz... bu şekilde bu ülke hiçbir zaman ilerlemez....şurada seçimler yaklaşıyor ve sayısı 3500 olan 4/c liler aileleri ile birlikte toplam 50000 ni buluyor bir hükemetin bunu göz ardı etmemesi gerekiyor... bugün bizleri fesh edenler eğer bizlere değer vermezlerse 23 temmuz da onlar fesh olacak...KİMSE EKMEĞİMİZLE OYNAMASIN
Alt 09-05-2007, 11:19 AM
Yeni Kullanıcı

eğitim sen kısaca sözleşmelilerin sonunu yazdı sonrada diyorki ben iyi niyetliyim nerede ya milleti işsiz bırakmaknın adı iyi niyetlilik mi oldu? o zaman madem iyi niyetli 4/c sözleşmelilerinide sürekli sözleşmeli yapsında görelim.Nerede ağzı olan konuşuyor işte.....
arkadaşlar bence kendimize ancak kendimiz yardımçı olabilirz bu konuda bilinçli olanlar bizi yönlendirsin ben kendi adıma her şeye hazırım....
Alt 09-05-2007, 11:24 AM
bico bico isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

bico is on a distinguished road
evet eğitim sen e soruyorum şimdi ne olacak halimiz ne vardı hiç el atmasaydınızda bizde rahatca ekmegimizi yeseydik..
Nerde o kadro peşine gidenler şimdi göstersinler kendilerini bakalım..
Ben milli eğitime bir gram suç bulmuyorum.
Suclu kadro arkasına giden insanlarda.
Sen ne okudun ki kadro istiyorsun
Evet aldınız mı şimdi kadroyuu.
Hepimizide magdur ettinzi beeBizleirn bu durumlara düşmesini saglayanlar Allah'ından bulsun..............................
Alt 09-05-2007, 11:33 AM
cavus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cavus cavus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstün Kullanıcı

cavus is on a distinguished road
eğitim senin yapmış olduğu oyuna gelindi bence
Alt 09-05-2007, 11:59 AM
mavidüş19 mavidüş19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

mavidüş19 is on a distinguished road
nağpıcaz şimdi ya.çok kötü oldum.hiçbi çözüm yokmu?
Alt 09-05-2007, 01:01 PM
halkegitim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
halkegitim halkegitim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderatör Adayı

halkegitim is on a distinguished road
bunların hepsinin Allah belasını versin bittik artık en saçma yer milli eğitimdir.en sağlam yer ise mezardır.
Alt 09-05-2007, 02:02 PM
serpil.kuzu serpil.kuzu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

serpil.kuzu is on a distinguished road
Asla ücretliye evet demeyin.

arkadaşlar ne yapacağımız açık.özel şirketler bile 15 gün önceden haber vermeden işten adam çıkaramaz.Bize hala bildirilmedi yasal olarak.Üstelik sözleşmemizde 1 ay önceden haber vermek koşuluyla ibaresi var.Asla ama asla hiç bir şey imzalamayın.Bu olay yasal değil.1 aydır kullanılıyoruz.Kendinizi 1 ay daha kullandırtmayın.Asla ücretliye evet demeyin.
Alt 09-05-2007, 03:40 PM
kemalbertan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalbertan kemalbertan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

kemalbertan is on a distinguished road
meb bakanlıgını kınıyorum.bızler buulkenın evlatlaı degılde uvey evlat muamelesı goruyoruz.akp unutma 22tmmuzu bızde sızı kapı dısarı ederız
Alt 09-05-2007, 04:27 PM
sharma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sharma sharma isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Uzman Üye

sharma is on a distinguished road
arkadaşlar kesinlikler imzalamayın..yasal sürecinizi bekleyin..eğitm sen telefon açtım..avukatlarımız toplantıda bunun daha tam resmiyeti yok.konu biz değiliz bundan önce alınan ve fesh edilen öğretmenlerin sıkıntısı ve yazısı .şimdi top mebte..:((((
Alt 09-05-2007, 05:32 PM
ttt444 ttt444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

ttt444 is on a distinguished road
ücretli öğretmenlige geçen çok olursa meb ;magdur etmedik devam ettiriyoruz diye kendine pay çıkartır .kapı önune konuyorsak onurumuzla koyulalım.herkesin ne şartlarda oldugunu bilmem ama ücretli ögretmen olarak devam etmeyin.ben bu yapılanlardan sonra ücretliye geçmem.
böyle bir haber meb i zor duruma düşürcektir zaten,basın bu haberin arkasını bırakmaz...

Seçenekler
Stil