|
Bir yorum :
Sözleşmede diyor ki, Sözleşmenin feshi 1 ay önceden haber verilmeksizin yapılamaz.
Gizli madde : Demek ki yapılırmış.
---------
Eğitim-Sen geçen yılda aynı şeyi yaptı, MEB 4-B ye almak zorunda kaldı ( artık neyin yatırımıysa ) yani yapıcı bir şekilde davrandı.
Peki bu yıl ?
Gönderin gitsinler misali, nasıl olsa 1 ayları kalmış.
----------
Bu açık birkaç yılda zor kapanır, peki seneye ne yapar MEB ?
Ücretli öğretmen alarak bu açığı kapatmaya çalışır.
Peki ücretli öğretmenle, 4-C li öğretmenin farkı nedir ?
( memurlar.net'in cevabı : Sadece aralarında 100 YTL maaş farkı var. yerleri de boş nasıl olsa)
--------
Peki bu yıl neden 4-B ye geçirilmediler ?
Cevap : Geçen yıl (Başlarda 20.000 kişi ) yaklaşık 16.500 kişi bu sayı onlara yeter gibi. MEB'e göre bu yıl zaten yarısı Önlisans kalan yarısıda pek iyi bir yatırıma benzemiyor....
---------
Gelecek yıl ingilizce ve bilgisayar alanında kadro tahsisi fazlalaşır mı ?
cevap : Hayır, kadro açılması Maliye den alınacak sayıya ve dağılıma bağlı bu yıllardan pek fazla artısı olmaz, peki açık nasıl kapatılır, cevap üstte.
---------
sonuç olarak Eğitim-Sen iyi niyetli yada değil, birçok arkadaşımız işsiz kalacak, birçoğu zaten 12 şubatta kaldı. Buna Eğitim-Sen nasıl bir çözüm bulacak merak ettim doğrusu, dava açmak kolay zaten açılan davalar hep kazanılıyor, Eğitim-Sen in amacı şartların daha iyi olması, 4-C li yada diğerlerinin haklarını korumaksa, bu nasıl bir hak korumaktır, anlaşılır gibi değil. eğer hak korumak işsiz bırakmaksa, Eğitim-Sen'in önümüzdeki günlerde bu olaylara sessiz kalması yada bu yanlışlığı düzeltmemek için çaba sarfetmemesi hangi davanın ne amaçla açıldığını gözler önüne serecektir.
-------
Burası özgür bir paylaşım platformu, ölçülü olacak şekilde herkes istediğini yazabilir,
ben sadece işgüzarlık ve beceri yoksunluğu bazen iyi sonuçlar doğurmaz diyorum.