Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > 657 / 4 - C Ailesi > Milli Eğitim Bakanlığı > Resmi Duyurular

Resmi Duyurular Basında - T.V 'de - Gazeterde çıkmış Resmi Duyurular - Lütfen kaynak belirtiniz.

Seçenekler Stil
Alt 15-02-2007, 08:17 AM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
dk İkinci defa 4-c iptal edildi

MEB'in İnadı Danıştay'a İkinci Kararı Aldırttı

Danıştay 12. Daire, Geçen Yıl "Kısmi Zamanlı Geçici Öğretici Olmaz" Yönündeki Kararına Karşın [Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]'nın Bu Yıl da Yeni Bir Genelgeyle Aynı Uygulamayı Gerçekleştirmesi Üzerine İkinci Bir Karar Aldı.

Danıştay 12. Daire, "kısmi zamanlı geçici öğretici" olmayacağı yönündeki kararına karşın 2006-2007 eğitim-öğretim yılında aynı uygulamaya gerçekleştiren [Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]'na tekrar olmaz dedi. Daire, 3 bin 500 kişinin "kısmi zamanlı geçici öğretici" olarak çalıştırılmasını sağlayan Bakanlık genelgesini "Özel bir ihtisas mesleği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti olan öğretmenliğin, geçici personel görevlendirme suretiyle yürütülmesine olanak bulunmuyor" gerekçesiyle durdurdu.

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]'nın personele ilişkin çıkardığı mevzuat düzenlemelerinin birçoğunu durduran Danıştay, bu kez Bakanlığın daha önce durduğu bir düzenlemeyi tekrarlaması üzerine aynı konuda ikinci bir karar aldı. Danıştay 12. Daire, [Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]'nın, 2006 yılında Devlet Memurları Kanunu'nun 4/c maddesi uyarınca İngilizce ve bilgisayar branşlarında "kısmi zamanlı geçici öğretici" olarak istihdamını sağlayan genelgesinin yürütmesini 2006 yılının şubat ayında, öğretmenliğin "asli ve sürekli" bir görev olmasını gerekçesiyle durdurmuştu.

1 YIL SONRA AYNI KARARI TEKRAR ALDI

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]'nın, Danıştay 12. Daire'nin 2006 yılının şubat ayında durdurduğu genelgesine karşın 2006-2007 eğitim-öğretim yılına yönelik olarak da "kısmi zamanlı geçici öğretici" istihdamı yapması Daire'ye, ilk kararının üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından aynı kararı ikinci kez aldırmasına neden oldu. Bakanlığın 2006-2007 eğitim öğretim yılında İngilizce ve bilgisayar branşlarında toplam 3 bin 500 kişiyi "kısmi zamanlı geçici öğretici" olarak almasını öngören genelgesine karşı Eğitim-Sen'in açtığı davada Danıştay 12. Daire, öğretmenlik mesleğinin yasa ve yönetmeliklerdeki tanımlarına dikkat çekerek mesleğin "özel bir ihtisas mesleği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti" olduğunu vurguladı. İlk kararında benzer bir gerekçe gösteren Daire, öğretmenliğin "geçici personel görevlendirme" yoluyla yürütülemeyeceğini belirterek, genelgenin yürütmesini durdurdu.

TÜM ÖĞRETMENLER KADROLU YAPILMALI

Danıştay 12. Daire'nin kararını değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, [Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]'nın yargı kararlarına uygulamamaktaki tutumunu eleştirerek, "Bakanlık, Danıştay'ın kararları doğrultusunda hem 'kısmi zamanlı' hem de 'sözleşmeli' statüdeki öğretmenleri bir an önce kadrolu yapması gerekir" dedi.(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)

14.02.2007 11:31 [684856]

kaynak:
[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]
Alt 15-02-2007, 11:05 AM
yusuf3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yusuf3 yusuf3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

Tecrübe Puanı: 0
yusuf3 is on a distinguished road
ne olacak şimdi meb bizi işten atarsa nollca hemen eğim seni arayın
Alt 15-02-2007, 11:09 AM
murat_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murat_ank murat_ank isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

murat_ank is on a distinguished road
GeÇen Yil İptal OlduĞunda Atmadilar Ama 4 Yilliklari Hazİran Da 4-b Ye Aldilar Tabİ Kanun Çikararak...kanun Çikarmazlarsa Hazİranda Bİter Yenİ Yilda 4-c De Almazlar Bİrda Ha..usta ÖĞretİcİ StatÜsÜnde Alsalar?
Alt 15-02-2007, 11:35 AM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
sanırım. şu an için MEB in açıklamasını beklemek gerekiyor.
Alt 15-02-2007, 03:39 PM
gamze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gamze gamze isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Özel Kullanıcı

gamze is on a distinguished road
hadi 4yıllıklara kadro çıkartacaklar 2yıllıklara kadroda yok, napıcaz şimdi??? Ne bu ya işsizmi kalıcaz, 30 hazirana kadar sözleşme imzaladık fes ederlermi ki??
Alt 15-02-2007, 04:47 PM
conqurer45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
conqurer45 conqurer45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tecrübeli Kullanıcı

conqurer45 is on a distinguished road
arkadaşlar meb i arayıp bilgi alan varmı hiç aranızda.. Geçen şubat atamalarında göreve başlayanların görevine son verilmedi mi? Bazı arkadaşlar mahkemeye vermişlerdi galiba bildiğiniz gibi 2 yıllıkların öğretmen olmasını engel teşkil eden yasanın yürütmesi durduruldu... Bekleyip göreceğiz son vermeleri de bi olasılık...

Rabbim hakkımızda Hayırlar İhsan Eylesin...
Alt 15-02-2007, 06:41 PM
şebocum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
şebocum şebocum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tecrübeli Kullanıcı

şebocum is on a distinguished road
nedir bizim çektiğimiz
Alt 15-02-2007, 07:57 PM
jasmine jasmine isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

jasmine is on a distinguished road
arkadaslar ne zaman meb acıklama yapar
bence bızı atarlar
Alt 15-02-2007, 09:36 PM
yesmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yesmi yesmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstün Kullanıcı

yesmi is on a distinguished road
ben gecen sene de calısıyordum ama işten falan atılmadım.arkadsın bırı subatta atananları attılar falan yazmıs oyle bır durummu oldu arkadslar?bu ne yaaaa!ama yapamazlar ne demek boru degıl yanı 3500 kişi kolaymı oyle??
Alt 16-02-2007, 10:51 AM
sharma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sharma sharma isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Uzman Üye

sharma is on a distinguished road
Herşeyin Bittiği An...
Alt 16-02-2007, 11:16 AM
V.I.P. Kullanıcı

arkdaşlar
1-danıştay 4c yi iptal ettiği halde meb hazirana kadar bunu sürdürebilir mi?
2-meb bizi işten çıkarabilir mi bu okadar kolay değil tabiki kazanılmış bir hak var.
3- acaba geçen yılki gibi 4 yıllıkları 4b alıp 2 yıllıkları almayacaklar mı?
kesinlikle eğitim seni arayıp bu soruları yöneltmeliyiz yardım istemeliyiz mebin açıklama yapmasını beklemeyin hemen email gönderin telefon açın bi şeyler yapıalım

emeail adresi:[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]
Alt 16-02-2007, 11:21 AM
m.g - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
m.g m.g isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstün Kullanıcı

m.g is on a distinguished road
Pekİ Şİmdİ Ne Olacak Çocuk OyuncaĞimi Bu Ya BÖyle EĞİtİmmİ Olur Bİz Çocuklara Dersmİ Verİcez Yoksa GÖzÜmÜz KulaĞimiz Haberlerde Her An BİŞey Olabİlİr Korkusuylami YaŞiyacaĞiz.neydİm Ne Oldum Vede Ne Olucam..... Offfff Offfffffff
Alt 16-02-2007, 11:35 AM
V.I.P. Kullanıcı

telefon no:03124390115...
Alt 16-02-2007, 11:36 AM
m.g - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
m.g m.g isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstün Kullanıcı

m.g is on a distinguished road
Bİz Şuanda Ne Konumundayiz Ya
Alt 16-02-2007, 11:51 PM
...naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
...naz ...naz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstün Kullanıcı

...naz is on a distinguished road
dk

Alıntı:
yusuf3´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkdaşlar
1-danıştay 4c yi iptal ettiği halde meb hazirana kadar bunu sürdürebilir mi?
2-meb bizi işten çıkarabilir mi bu okadar kolay değil tabiki kazanılmış bir hak var.
3- acaba geçen yılki gibi 4 yıllıkları 4b alıp 2 yıllıkları almayacaklar mı?
kesinlikle eğitim seni arayıp bu soruları yöneltmeliyiz yardım istemeliyiz mebin açıklama yapmasını beklemeyin hemen email gönderin telefon açın bi şeyler yapıalım

emeail adresi:[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]

1.Geçen yılda aynı dönemlerde danıştay bu kararı verdi ve meb kısmi zamanlı geçici öğreticileri hazirana kadar 4c'li olarak çalıştırdı.
2.meb den herşey beklenir.Her fırsatta bize yolladıkları maillerde "vasıfsız işçi ile öğretmeni bir tutamazsınız" diyorlar.bizleri vasıfsız işçi gibi görüyorlar.her an herşeyi yapabilirler.hakkıda ancak dava ederek arayabiliriz.
3.eh buda bir olasılık.sendika önlisans mezunlarının öğretmenliğini onaylamıyoruz diyordu.danıştayın tekrar iptalinin ardından 4c li ve 4b liler kadroya alınmalı diyormuş.konuşmakta fayda var ama sendikadan çok ümitvar olmayın.

Son olarak bu işler birlikle çözülür.sömestr tatilinde ankaraya görüşmeye gidecektik.Randevuların bir kısmıda ayarlanmıştı,dilekçe istedik.her yerde basbas bağırdık tabiri caizse dilekçe gönderin diye.Gelen dilekçe sayısını söyliyim ;38.Kusura bakmayın ama 38 kişi ile hiç birşey yapamayız.birlik olmak en önemli kural...
Ama vazgeçmeden durmanın
Adıdır £LİF olmak
£LİF olmak hep vurulmaktır...

Seçenekler
Stil