Mercek Altı
Bu da gelir, bu da geçer, ağlama!
21.02.2007
ŞENOL GEZER
--------------------------------------------------------------------------------
BURAYA kadar... Aslında pes etmek benim hamurumda yok...
Gazetecinin görevi yanlış yapanı uyarmak ve gereğinin yapılmasını sağlamaktır.
Muhatabınız olgun ve sorumluluk sahibiyse ortada dert kalmaz.
Mercek Altı, şimdiye kadar çok sayıda derde merhem oldu.
Merhem olmadıklarımızın başında ise fabrikası özelleştikten sonra kapı önüne konulan çalışanlar geliyor...
Kamu kurumlarında işbaşı yaptırılan ve adları “geçici personel” olan bu kişilerin sayısı 13 bin civarında...
Yılın 10 ayı çalışıyorlar, şefken odacı olmuşlar, üç kuruş maaş alıyorlar, hastalanmaları kanunen mümkün değil ve burs verirken burs arar hale gelmişler...
Kısacası, gelecekten yoksunlar...
Hep iktidar, gereğini yapacak diye umutlandım...
Geçen süre içerisinde, devletin muhteremlerinden açıklama bekledim....
Olumlu veya olumsuz...
Ancak, tek bir kelime etmediler...
Ben bu tavrın, “olumlu” kısmını görmeyi tercih ettim...
Yanılmışım!...
Yanıldığımı İsmail Hakkı Doğan adlı mağdurun mesajıyla anladım...
İşte, Sayın Doğan’ın mesajı: “Durumumuz Ankara’da yapılan AKP İl Başkanları Toplantısı’nda Başbakan Erdoğan’a iletildi. Biliyorsunuz, AKP İl Başkanları Toplantısı 16 Şubat 2007’de Ankara’da yaplıdı. İl başkanlarından bazıları ‘657/4C’ olarak anılan bizlerle ilgili Dışişleri Bakanı Sayın Abdullah Gül ile bir görüşme yaptı. Başkanlar, Gül’e kadroya alınacak 215 bin kişi olup olmadığımız sordu. Abdullah Gül soruya su sözlerle cevap verdi: ‘Ben ve Sayın Başbakan 657/4C adlı çalışanların kadroya alınmasına sıcak bakmıyoruz. Biz onlara iş verdik, niye başka bir istekte bulunuyorlar?’ Bu açıklamadan sonra 81 ilin başkanı bir araya geldi ve imza topladı. Toplanan bu imzalar 6 ilini temsilcisi ile akşam saatlerinde Başbakan’a iletildi. Temsilciler, Sayın Başbakan’ın gayet sert bir tavırla ‘Hayır’ dediğini bildirdi.”
Doğrusunu söylemek gerekirse, her fırsatta “Fakir fukaranın, garibin gurebanın sesiyim” diyen Başbakan Erdoğan, beni de hayal kırıklığına uğrattı.
Zira, “Haberi yoktur” diye düşünüyordum...
81 vilayetin temsilcisi, “Onlar mağdur”, Başbakan ise “Daha ne istiyorlar?” diyor...
Demokrasi bu olmalı!..
Bir anda “Özallı yıllar” aklıma geldi... Kızgın işçiler, balı peteği bırakıp Başbakanlık’tan taşınan Özal’a, “Çankaya’nın şişmanı...” ile başlayan şiirler ve şarkılar yazmıştı...
Dedim ya; yanılmışım...
Ne diyor Âşık Daimi: Bu da gelir, bu da geçer, ağlama!..
Değerli Arkadaşlarım Şenol Bey' i bir arayın bu bizim görevimiz. Kendilerinin bu konudaki çabaları takdire şayandır. Teşekkür ediyor saygılar sunuyorum kendilerine.
Mercek Altı İrtibat adresi:
Mektup: Tercüman Gazetesi Mercek Altı Köşesi
Davutpaşa Caddesi NO: 34 Zeytinburnu / İstanbul
Telefon: 0 (212) 449 30 47 Faks: 0 (212) 481 95 50
senol.gezer@tercuman.com.tr