Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > Diğer Sözleşmeli Personeller > Özelleştirme MağdurLarı

Özelleştirme MağdurLarı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Özelleştirilmesi Nedeniyle Mağdur Durumda olan 657 DMK 4-C'liler

Seçenekler Stil
Alt 17-07-2007, 11:50 PM
murat_kk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murat_kk murat_kk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

Tecrübe Puanı: 0
murat_kk is on a distinguished road
bizim bilmemiz değil onların bunuları bilmeleri gerekiyor
Alt 16-08-2007, 05:25 PM
sorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sorhan sorhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

sorhan is on a distinguished road
Alıntı:
maskelibalo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın sorhan nickiyle yazan arkadaşım..
bizde edirnede ilçelere gönderildik ve harcırah istedik bize görev yeri değişikliğiniz boşta bulundugunz dönemde yapıldugunuz için yapıldı deneilerek verilmedi bu mahkeme ile ilgili belgelerinizi bize gönderebilirseniz bize mücadelemizde yardım edecektir.teşekkürler .emin_dasdemir@yahoo.com

Maskelibalo Arkadaşım bizede aynı bahaneyi öne sürdüler bir avukat la görüştük kesin alırsınız dedi vekalet ve dava masrafı 120 ytl para verdik kişi başına ama hiç bir sonuç alamadık bazı arkadaşlar daha önce verdikleri dava da kazanmalarına rağmen ödemediler antalyada harcırah alan var fakat bunların maaşından kesilerek geri alıyorlar. bizim dava ile ilgili bir gelişme olursa burada yazarım paylaşırız.
Alt 23-08-2007, 09:54 PM
maskelibalo maskelibalo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

maskelibalo is on a distinguished road
harcırah hakkında..

öncelikle mesajıma cevap verdiğin için teşekkür ederim sorhan.. ben şimdi sözleşme imzalamışken başka bir ile tayin oldum (iki ilin valisi onaylayarak ) sözleşmede görevli iken atamam çıktı..harcırah talebim oldu bana 657 4/b statüsüne harcırah verilmez hükmünü içeren kanun hkümünde kararnamye gerekçe gösterdiler vermemek için. bir dilekçe daha yazdım bu gerekçe 4/c yi bağlamaz mahiyetinde .yine aynı cevabı verdiler..hiç bir koşulda harcırah alamıyoruz o zaman o madde neden sözleşmede varki..hayret bişey..
Alt 20-09-2007, 01:46 PM
umut07 umut07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

umut07 is on a distinguished road
bizler meb e bağlı okullardahizmetli olarak çalışan 4/c statüsünde çalışan sözleşmeli personeliz bende dahil bazılarımızı bulunduğumuz okullarda kadro fazlalığı diyerek bizleri daha uzak okullara göndererek mağdur ediyorlar kadro fazlalığı varsa neden biz 4/c liler gönderiliyoruz sekiz on sene görev yapan kadrolu hizmetli var neden onlarda bizim gibi gönderilmiyor çifte standart mı uygulanıyor anlayamadım o kişiler tc vatandaşıda biz başka milletten miyiz anladığım kadarıyla kadrolu hizmetlilerin dokunulmazlığı var.
Alt 16-01-2008, 05:22 PM
Yeni Kullanıcı

yol harcirahı

arkadaşlar biz mahkemeyi kaybettik avukat temmize gidelim kesin alırız diyor 45 ytl masrafı varmış verecek gücüm umudum da yok
Alt 21-01-2008, 04:26 PM
davut teke davut teke isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

davut teke is on a distinguished road
ben ermenekte çalışıyorum
karaman il milli eğitimle sözleşme imzalamıştım. sözleşmenin bitimine 2 ay kala valilik oluru alarak geçici görevle eş durumundan
Ermenek ilçesine gönderildim.geçici görev yolluğu almak içinmüracaat ettim şimdi ödeyecekler.
Alt 30-01-2008, 09:50 AM
Yeni Kullanıcı

Davut arkadaşım bizede aynı şeyi söylüyorlar sözleşme içinde faklı yere tayin ve yerdeğişikliğine harcırah veriliyor bizim durumumuz farklı sözleşme bittikten sonra yeni sözleşmede bizi farklı ilçelere gönderildik bunun harcırahlarını istiyoruz vermiyorlar biz bu konuda mahkemeye verdik fakat kaybettik temize gidelim diyor avukat 45 ytl masrafı var umudum olmadığı için bir işlem yapmayacağım bazı arkadaşlar temize gidecek inşallah kazanırlar.
Alt 07-02-2008, 11:38 PM
Yeni Kullanıcı

ben sözleşme imzaladıktan sonra başka bir ile valilik olayı ile atandım ve 15 gün sonra işe başladım yeni sözleşme imzalndı ve 2007 yılında 10 yerine 9.5 ay çalıçtım nasıl harcırah alabilirim ?Sn davut teke aldınmı seni örnek gösterebilirmiyiz?saygılar
Alt 09-02-2008, 07:04 PM
yusufxcimbomx yusufxcimbomx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

yusufxcimbomx is on a distinguished road
silin bu eski haberleri kardeşim yeni haberlere yer verin
Alt 12-02-2008, 09:17 AM
davut teke davut teke isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması harcırah
davut teke is on a distinguished road
maskeli balo kardeşim, sözleşmendeki kaçıncı madde bilmiyorum; memuriyet mahalli dışındaki görevlendirmelerde 6542 sayılı yasaya göre harcırah ödenir maddesi varya, omadde ilgi tutularak ve görevlendirme ve göreve başlama yazılarınla birlikte bir dilekçe yaz ver öderler. biraz sözlü vazgeçirmeye çalışabilirler ama diren. sana hak doğmuş.
Alt 12-02-2008, 10:33 PM
Yeni Kullanıcı

işsizlik sigortası

merhaba arkadaşlar..
bilindiği üzere 657 4/c li personelden işsizlik ödeneği kesintidi yapılmıyor gerekçe olarak iş garantisi gösteriliyor.oysaki imzaladığımızx hizmet sözleşmesindeki hükümler işin bir işci kadar garanti olmadığını gösteriyor.birimi amirinin bir yazısı tazminatsız iş akdini fesh edebiliyor.ayrıca her yıl yapılan 2 aylık çıkışta bir işsizlik değilmidir..bu yönde bir çalışma başlatabilirmiyiz bu konuda başarı sağlarsak 2 ay boş kaldığımızda alacağımız işsizlik parası hükümüetin bizimle 12 ay üzerinden sözleşme yapmaya itebilir.bu sadece bir beyin fırtınası ve düşünce bazındadır.görüşleriniz bekliyorum saygılarımla...
Alt 18-02-2008, 03:16 PM
Yeni Kullanıcı

Alıntı:
maskelibalo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaşlar..
bilindiği üzere 657 4/c li personelden işsizlik ödeneği kesintidi yapılmıyor gerekçe olarak iş garantisi gösteriliyor.oysaki imzaladığımızx hizmet sözleşmesindeki hükümler işin bir işci kadar garanti olmadığını gösteriyor.birimi amirinin bir yazısı tazminatsız iş akdini fesh edebiliyor.ayrıca her yıl yapılan 2 aylık çıkışta bir işsizlik değilmidir..bu yönde bir çalışma başlatabilirmiyiz bu konuda başarı sağlarsak 2 ay boş kaldığımızda alacağımız işsizlik parası hükümüetin bizimle 12 ay üzerinden sözleşme yapmaya itebilir.bu sadece bir beyin fırtınası ve düşünce bazındadır.görüşleriniz bekliyorum saygılarımla...

Madde 4 — Geçici personele, bu Kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında bir ücret ödenemez ve sözleşmelerine bu yolda hüküm konulamaz.
Bu Kararda belirlenen ücretler üst sınırlar olup, ödenecek miktarlar kurumlarınca ayrıca tespit edilir.
Ödemeler, görevin yapılmasını müteakiben her ayın 14'ünde yapılır. Hizmet sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde kıst olarak hesaplanan ücret, ayrılma tarihini takip eden aybaşında ödenir.
Bu ödemeler, sosyal güvenlik mevzuatına göre kişiden yapılacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi dışında herhangi bir kesintiye tabi tutulamaz.
bu 4 maddeye göre bizden işsizlik pirimi bizden kesilmiyor bu yüzdende işkurdan işsizlik parasını alamıyoruz mahkeme yoluyla bu pirimin bizden kesilmesini sağlayabilirsek işkur bu işsizlik parasını bize ödemek zorunda kalır maskelibalo arkadaşım sana hakveriyorum mahkemeye verecek arkadaşlara bu konuyu anlatmak ve mahkeme konusuna bu durumu eklemelerini sağlamalıyız. zoraki çalışma süresini 12 aya çıkartmada etkili olur. bence...
Alt 18-02-2008, 10:14 PM
Yeni Kullanıcı

ilgine teşekkür ederim sorhan arkadaşım..bazen küçük gibi görünen adımlar bir kartopu gibi büyük olaylara sebep olur..bu düşünceyle hareket edilmesi taraftarıyım..görüşmek üzere..
Alt 21-02-2008, 10:11 PM
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması tekel işcileri..
önemli!!

bize tekrar kamuda çalışma ile ilgili bişeyler yapabilme umudu petrolofisinin özelleştirilmesinde iş kaybına uğrayan 1500 işcinin tekrar kamuda işci olarak çalışmasını sağlayan bir bakanlar kurulu kararı ile doğdu..ecevit hükümeti dillendirmeden böyle bir karar çıkarımıştı sanırım 2001 yılında..şimdi tekelin özelleştirilmesinde de ordaki işcilerin 4/c li olmayacakları ve her türlü özlük haklarının olacağı şeklinde beyanlar var(hakkımıarıyorum.org ta) bu durum bize örnek teşkil eder bir hukuki süreç başlayacaksa bu durum örnek teşkil edebilir ve daha kısa yoldan çözüm elde edilebilir..saygılarımla...
Alt 14-05-2008, 09:02 PM
Yeni Kullanıcı

Lutfen nerde bu 4c ler

Nerde siniz arkadaşlar pesmi ettik nedir buya hiç kimseden ses çıkmıyor sineyemi çekeceğiz yazıklar olsun bize neredesiniz dört celerrrrrrr benim bilmediğim bir yerleremi gitdiniz mağdurlar sitesi de kapandı buraya bişeyler yazalım da haberleşelim LÜTFEN PES ETMEYELİM

Seçenekler
Stil