Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > 657 / 4 - C Ailesi > Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Personeli

Seçenekler Stil
Alt 26-02-2007, 04:42 PM
...naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
...naz ...naz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstün Kullanıcı

Tecrübe Puanı: 0
...naz is on a distinguished road
Sayın GÜL:“Ben ve Sayın Başbakan bu 657/4C çalışanlarının kadroya alınması......

81 İl Başkanı' nıda Dinlemediler.
Sayın GÜL:“Ben ve Sayın Başbakan bu 657/4C çalışanlarının kadroya alınması konusuna sıcak bakmıyoruz. Biz onlara iş verdik başka ne istiyorlar” oldu.

Demokratik ortamda, her platformda hakkımızı almak için gerçekleri haykıracağız
16 Şubat 2007 de Ankara’ da AKP İl Başkanları toplantısı vardı biliyorsunuz. Kendi programlarına ek olarak bizimle ilgili de bir çalışma yaptılar.

İl başkanlarından bazıları 657/4C çalışan bizlerle ilgili ilk olarak şimdinin Dışişleri Bakanı geleceğin Başbakanı sayın Abdullah GÜL ile bir görüşme yaptılar. İl başkanlarının kadroya alınacak 215.000 geçici işçi ile 657/4C çalışanlarında değerlendirilmesi gerektiğini sayın GÜL’ e ilettiler. Sayın GÜL’ ün cevabı aynen şu şekilde oldu: “ben ve sayın Başbakan bu 657/4C çalışanlarının kadroya alınması konusuna sıcak bakmıyoruz. Biz onlara iş verdik başka ne istiyorlar” oldu.

Bu olaydan sonra sayın il Başkanları bir araya gelerek 81 imza topladılar yani hiç gayrisiz 81 imza. Bu imzalardan sonra aralarından 6 kişi seçerek Sayın Başbakan’ la görüşme talep ettiler. Akşam da sayın Başbakan’ la bu konuyu görüşmek üzere bir araya geldiler. Sayın Başbakan konu açıldığı an gayet ciddileşerek “Bu konuyu artık duymak istemiyorum, biz onlar işsizken iş verdik daha ne istiyorlar” dedi.

Şu anda 13.000 kişi olan bizlerden % 85 inin oyu ile (buda 11.050 kişi eder aileleriyle birlikte 55.250 oy eder bu iktidara ferdi çalışıp oy toplayanlar hariç ) iktidar koltuğunda oturan hükümetten tek isteğimiz var ekmek istiyoruz. Bize iş verdiğini söyleyen sayın başbakan’ a şunu da sormak istiyoruz; ilk iş yerinde 1 yıl veya 2 yıl çalışanlar da vardı. Bu kişilerin daha emekliliğine 35 yılı var bu şartlarda bu haklarla nasıl emekli olurlar acaba. Tabanının sesine kulak vermeyen bir başbakanın demokrasiden bahsetmesi bence aldatmacadan başka bir şey değildir. Türkiye’ yi yöneten eski yöneticileri eleştirirken onları neredeyse vatan hainliği ile suçlayanların geri dönüp bir bakmalarını öneriyoruz, o zaman bu kadar derebeylik yoktu ülkede. Bugün sizi iktidar yapanlara borcunuzu sizler bu şekilde öderseniz gün gelir bu insanlar sizden hesap soracaklardır. Hem sormalılardır.

Bize iş verdiğini söyleyen iktidar bu kadar bilinçsiz olamaz, bizim düşündüğümüzü onlar bizden önce düşünmelidir. Siz bize iş vermediniz elimizden işimizi, aşımızı ve çocuklarımızın geleceğini çaldınız, haram olsun. Sizin çocuklarınız da bizim çocuklarımızın çektiği acının katlarını çeksinler. 57. hükümet döneminde özelleşen yerlerden mağdur olanların tümü aynı haklarını koruyarak bir kararname ile başka kurumlara yerleştirildiler. Bu kararnameden haberi olmayan 2.850 kişiyi de siz yerleştirdiniz. Bunun içinde defalarca bizler sizlere teşekkür ettik. Siz her seferinde “bizden önce özelleşen kişileri de işe aldık” diyor ve bunu her fırsatta başımıza kakıyorsunuz. Hep bir ağızdan bizde şunu diyoruz: “sizi biz iktidar yaptık, işimizi almanızı söylemedik anlayışınızın bu kadar kıt olduğunu bilemedik. Sizin mazlum olduğunuzu ve mazlumun yanında olacağınızı sandık, yanıldık siz mazlum değil gaddarmışsınız bunu geç anladık.” Diyoruz.

Sizler bu ülkeyi küçük düşürmek yönetenleri küçük düşürmek için bakanlarınız dahil AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE gitmenize rağmen sizin küçük düşmenizi bir ulusun küçük düşmesi saydığımız için bizler yerel mahkemelere dahi gitmedik. Bu saatten sonra her platformda sesimizi duyurabilmek için demokratik ortamda bütün haklarımızı arayacağız. Hiçbir siyasi partinin uşağı olmamak şartıyla her gittiğiniz yere giderek, kamu oyu önünde cevap vermeniz için 657/4C yi ne yaptığınızı soracağız. Hakkımızı kesinlikle helal etmiyoruz, intihar eden 7 arkadaşımızın hesabını da siz hükümete soracağız.

Dileriz ki bir daha intihar olayı olmaz eğer olursa getirip TBMM nin önüne koyarak işte eseriniz alın öğünün diyeceğiz. Hem sizler bir zamanlar haksızlığa uğradığınızı söylüyordunuz haykırıyordunuz. Şimdi neden haksızlığa uğradığını söyleyenlere tepki gösteriyorsunuz? Eğer bu durumu bizler hak ettiysek demek ki sizler daha fazlasını o zamanlar hak etmişsiniz ki adalet sizi suçlamış.

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...] ŞENOL GEZER
Ama vazgeçmeden durmanın
Adıdır £LİF olmak
£LİF olmak hep vurulmaktır...
Alt 26-02-2007, 07:08 PM
m.g - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
m.g m.g isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstün Kullanıcı

m.g is on a distinguished road
inanamıyorum ya
Alt 26-02-2007, 07:11 PM
Üstün Kullanıcı

ben inanıyorum.herşey beklenir.herşeyi göze almışlar.dün sayın maliye bakanı çıkmış açıklama yapıyor tek başına yine iktidar olacaklarmış.adamlar güveniyolar kendilerine.biz umurlarında değiliz ama bizi boşveremeyecekler.hiç vbir şekilde olmassa hukuken alıcaz hakkımızı
Ama vazgeçmeden durmanın
Adıdır £LİF olmak
Alt 26-02-2007, 07:19 PM
Üstün Kullanıcı

hı bide bu özelleştirme mağdurları için yapılmış açıklama ama sonuçta bizde 657/4c liyiz.ayrıca bizim durumumuz onlardan daha zor.ben bu arkadaşlarlada irtibata geçtim ortak hareket edelim sesimizi duyuralım dedim.cevap bekliyorum.Cevap gelince haber veririm
Ama vazgeçmeden durmanın
Adıdır £LİF olmak
Alt 27-02-2007, 04:26 PM
Üstün Kullanıcı

şu illerimizdeki millet vekillerine ulaşma olayı iyi aslında ben hatta ulaştım ama adamların tuzu kuru hepsi bu şekilde davranırsa işimiz yaş adamlar ilgilenmiyorki
Alt 27-02-2007, 04:29 PM
Üstün Kullanıcı

okudukca dahada sinirleniyorum şu yazıyı BİZ ONLARA İŞ VERDİK DAHA NE İSTİYORLARMIŞ madem vermeseydin bizde yolumuzu ona göre cizerdik ne sınava çalıştık ne başka iş aradık kafaları buna yetmiyosa devleti nasıl yönetecek bunlar
Alt 27-02-2007, 04:31 PM
Üstün Kullanıcı

ya varya aslında televizyonda yankılansa bu olay belki bişeyler olur bizim madurluğumuzu görsün çümle alem
Alt 27-02-2007, 07:21 PM
Üstün Kullanıcı

bizde o konuyla ilgili görüşüyoruz.güzel bir haber yapsak belki tv kanallarının yada gazetelerin dikkatini çekebiliriz.herkes bişeyler yazmaya çalışsın.1 2 kişi ile yürümez bu iş.Birlik olmalıyız
Ama vazgeçmeden durmanın
Adıdır £LİF olmak

Seçenekler
Stil