Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > 657 / 4 - B Ailesi > Milli Eğitim Bakanlığı > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Bilgi paylaşımı, yapılması gerekenler, beklentiler,özel konular

Seçenekler Stil
Alt 10-09-2006, 02:14 PM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Sözleşmeli öğretmen kadrolu olmak istiyor 10.09.2006

Sözleşmeli öğretmen kadrolu olmak istiyor 10.09.2006

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 40 bin civarındaki sözleşmeli öğretmenin kadrolu olmasını istediklerini söyledi. Gürkan Avcı, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, öğretmen atamalarına ilişkin, geçen yıl yaklaşık 20 bin öğretmenin emekli olmasına rağmen, bu yıl sadece 10 bin kadrolu, 7 bin de sözleşmeli öğretmen atandığını söyledi. Avcı, 40 bin civarındaki sözleşmeli öğretmenin de kadrolu olmasını istedi.

yenişafak

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]
Alt 19-11-2006, 05:09 PM
cigergah cigergah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması kadro hakk%u0131m%u0131z
Tecrübe Puanı: 0
cigergah is on a distinguished road
arkadaslar bastıralım 47b yi nasıl elde ettiysek bu insanlardan kadromuzu da alalım yeter artık bizi uyuttukları secim de yaklasıyor
Alt 19-11-2006, 05:10 PM
cigergah cigergah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması kadro hakk%u0131m%u0131z
cigergah is on a distinguished road
hiç kimseden ses çıkmıyor biz böyle uyursak zaten kimse bize hakkımızı vrmez
biz de kpss puanıyla geldik kim ne derse desin izim de kadroya gecirilmemiz gerekiyor.gecici işçileri kadroya aldılar.biz hala kadroya gecemedik bol miktarda imama kadro verdiler hala biz boştayız.savasmalıyız
Alt 19-11-2006, 06:34 PM
boncuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
boncuk boncuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tecrübeli Kullanıcı

boncuk is on a distinguished road
arkadaşım doğru söylüyorsun.
ne demişler:
ağlamayan bebeğe meme vermezler!!!
bizde sesimizi duyuralım birlik olalım...
Alt 20-11-2006, 01:26 AM
murat_kk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murat_kk murat_kk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

murat_kk is on a distinguished road
arkadaşlar ne yapacaksak elele verelim ve yapalım yanlız ben 2 yılık mezunuyum bu bizide kapsıyor mu ? geçen yıl sözleşmeli yapmıştım daha önceki yıl ise vekil yapmıştım bunların bi faydasını görürmüyüz
teşşekkürrleerrrr.....!
Alt 14-12-2006, 09:03 PM
izm_2002 izm_2002 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

izm_2002 is on a distinguished road
ya arkdaşlar iyi güzel diyorsunuz da ne yapmamiz gerekecek ortak bir yerde karar almamiz lazım bu işi de yönetecek biri lazim yoksa boş lafla olmaz
Alt 15-12-2006, 07:33 PM
servet kara servet kara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

servet kara is on a distinguished road
slm, arkadaşlar bastıralım öğretmenliğin geçiciliği olmaz yasalarda ÖĞRETMENLİK DAİMİ VE KUTSAL MESLEKTİR diye geçiyor
Alt 15-12-2006, 11:11 PM
ozgur ozgur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

ozgur is on a distinguished road
Mad3 hakkımızı arayalım

arkadaşlar eşim ve ben sözleşmeli beden eğitimi öğretmeniyiz nerdeyse bütün haklarımız aynı kadrolularla madem ihtiyaç var kadro niye yok . Maaşımız ödeniyor demekki bütçeye yük değiliz mantıksız işlere son vermemiz için sonuna kadar birlik olmaya davet ediyorum sözleşmeli arkadaşları.Kadro için ne gerekiyorsa ortak karara varma zamanı geldi geçiyor.
Alt 19-12-2006, 05:20 PM
Yeni Kullanıcı

ya arkadaşlar ortak bir yerde vede zamanda iyi bir karar alıp bastırmak lazım zaten erken secimde yaklaşiyor.bu bizim için son fırsat ne edip ne yapip bu rezilliğe son vermeliyiz.

gecen sene bu zamanlar hepimiz 4/c deydık eylem planlari vede buna benzer şekilde hareketlerde bulunurak 4/b ye gectik.bence hiç z<aman kaybetmeden yine calişmalara başlamak gerekiyor.

elimizi sıkı tutmamiz gerkiyor. bunu cok ii değerlendirmek lazımmmmmmmmmmmmmmmm
Alt 20-12-2006, 11:10 AM
Yeni Kullanıcı

Haber dikkat herkes buraya baksınnnnn

Mehmet Canıtatlı
Tüm yazıları

'Sözleşmeliler bizim canımız ciğerimiz'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Sözleşmeli öğretmene kim sahip çıkacak?" sorumuza böyle cevap veriyor. Çelik'in sözleşmelilere bir diyeceği daha var: Şubat ayında kadrolu öğretmen ataması yapılacak. Bunun için de tüm sözleşmelilere kapımız açık

Dün, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerle aynı şartlarda görev yapmalarına rağmen sahip oldukları mesleki ve sosyal haklar son derece sınırlı olduğundan söz etmiştim. Gün içinde 30'a yakın mesaj aldım. Bu mesajlardan birisinde, "Öğretmenlik bir kariyer mesleği olmasına rağmen halk bize öğretmen sıfatıyla bakmamakta. Ailelerimiz hatta öğrencilerimiz bile bize tam bir öğretmen gözüyle görmemekte" deniliyor. Yaklaşımları farklı da olsa mesajları yazan sözleşmelilerin sıkıntısı hemen hemen aynı.

Onlar da, kadrolu öğretmenler gibi özlük haklarının iyileştirilmesi ve teminat altına alınmasını istiyor. Ancak bu sadece bizlere yazan sözleşmelilerin dile getirdikleri. Konunun muhatabı tabi ki Milli Eğitim Bakanlığı. Dün detaylarıyla köşemize taşıdığımız sorunları bir açılışta karşılaştığım Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le de paylaştım. Çelik, "Sözleşmeli öğretmene kim sahip çıkacak?" soruma "Sözleşmeli öğretmenlere ben sahip çıkarım" diye cevap verdi.

Dün dile getirdiğim konuların sözleşmeli öğretmenlerle ilgili sıkıntıların aşılması için en çok kendisinin gayret ettiğinden söz etti ve ekledi: Onlar bizim canımız ciğerimiz. Aslında onlar kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahip. Maaşları da aynı, özlük hakları da. Onların kadroya geçmesinin önünde hiç bir engel yok." Sözleşmeliler "Bizler de kadrolular gibi yaşamak istiyoruz" iddiasını tekrarlarken Bakan Bey, "Haklar arasında fark yok" diyor. Bakan Çelik'in sözleşmeliler için de bir müjdesi var:

Şubat ayında kadrolu öğretmenlik için atama yapacağız. Gelsinler sıralamaya girsinler. Bu kadar basit. Benim onlara gelmeyin, girmeyin demeye hakkım yok. Ama gelip de kadroya girmezlerse de sözleşmeli olarak yollarına devam ederler." Şimdi şubat ayını beklemek gerekiyor. Sözleşmeli olduğu halde kadrolu olmaya niyeti olanların eksiklerini gidermek için yeni fırsat daha kapıda.

MEB’E GORE SOZLESMELi OGRETMENLERiN STATUSU

Dün, bir grup sözleşmeli öğretmenin yaptığı karşılaştırmalı tespitte beklentileri dile getirmiştim. MEB yetkilileri ise uygulamada hemen hemen tüm beklentilere cevap verildiğini dile getiriyor.

657 sayılı kanunun 4/B maddesi kapsamındaki sözleşmeli öğretmenlerin öğretmenlik görevlerinin gereklerini yerine getirdikleri ve bakanlığın ilgil mevzuatı ile hizmet sözleşmesinde belirtilen hususlara aykırı davranışlarda bulunmadıkları sürece sözleşmelerinin feshi söz konusu olmuyor.

Sözleşmeli öğretmenlerde, devlet memuru olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar yanında, kadrolu öğretmen olarak atanacaklarda aranacak öğrenim durumu pedagojik formasyon şartları aranıyor.

Sözleşmeli öğretmenlere 2006 yılında ayda brüt, 1.075 YTL ücret ödenirken, 9 Haziran 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 82.5 YTL ek ödeme ve ayrıca ücretleri 15 Eylül 2006 tarihli 2006/ 10971 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 2.32 oranında artırıldı. Sözleşmeli öğretmenlerin diğer özlük ve mali haklar bakımından emsali olan kadrolu öğretmenler gibidir.

Sözleşmeli öğretmenler de, emsali kadrolu öğretmenlerin haftada aylık karşılığı okutmakla yükümlü olduğu ders görevi okutmakla yükümlü tutulmuştur. Örneğin, sözleşmeli ingilizce öğretmeni emsali kadrolu ingilizce öğretmeni gibi, haftada 15 saat aylık karşılığı ders okutacak, bunun üzerine haftada en çok 15 saat daha derse girmek suretiyle ek ders ücreti alabilecektir.

Sözleşmeli öğretmenler, sosyal güvenlikleri yönünden 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamındadır.

Emsali kadrolu öğretmenler gibi, yaz ve yarıyıl tatillerinde izinli sayılmakta, bunun dışında hastalık, mazeret vedoğum izni haklarını kullanabilmektedirler.

Eş durumu ve sağlık mazereti sebebiyle başka bir ilde çalışmak istemeleri halinde emsali kadrolu öğretmenler için uygulanan süreç sözleşmeli öğretmenler için de uygulanacaktır. Ancak bu görev yeri değişikliği çalışmak istediği ilde alanında boş pozisyon olması durumunda mümkün olabilecektir.

Disiplin suç ve cezaları yönünden emsali kadrolu öğretmenler için uygulanan fiil ve cezalar sözleşmeli öğretmenler için de uygulanacaktır.

KADRO VERiLECEK

2006 yılında kamuya memur, geçici ve sözleşmeli statüde olmak üzere 146 bin kişi alındı. 2007 bütçe kanununda ise kamu kurum ve kuruluşlarına 23 bin kişi açıktan atanacak. Emekli olanların yerine yapılacak atamalarla bu sayı 60 bini bulacak. Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliğinden aldığım bilgiye göre,geçen yıl hükümetin belirlediği kadronun yarısı Milli Eğitim Bakanlığına verildi. Bu çerçevede 51 bine yakın atama yapıldı. Bunların 31 bini kadrolu, 20 bini sözleşmeli olarak görev yapıyor. Sözleşmelilerin kadroya geçişi prosedür gereği 1 yıl sürmekte. Onları kadrolulardan ayıran tek özellik çakılı kadro olarak tabir edilen sadece bir yerde hizmet verebilmeleri. Yıl başında açıklanması beklenen yeni atama paylaşımına göre atamaların en az yarısının geçen yıl olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmesi bekleniyor. 60 bin atama yapılacağı düşünülürse 20 bin olan sözleşmeli öğretmenin hemen hemen hepsinin atamasının yapılması muhtemel. Bu konudaki net açıklama için yıl başını beklemek gerekiyor. Çelik'in belirttiği gibi 2007'nin ilk atamaları şubatta.
Alt 20-12-2006, 12:28 PM
salih05 salih05 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

salih05 is on a distinguished road
artık bunaldık yani her zaman aynı şeyler.bizleri anladığını söylüyor oysaki anlasılan bizleri bir dirhem dahi anlamıyorlar.neyse hakkımızda hayırlısı.

Seçenekler
Stil