Konuları okuyabilmek ve cevap yazabilmek için lütfen üye olunuz. Gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için Üyelik sırasında E-Posta adresinizi doğru giriniz.

Geri git   Sozleşmeli Personelin Buluşma Platformu > 657 / 4 - C Ailesi > Milli Eğitim Bakanlığı > Mali ve Sosyal Haklar

Mali ve Sosyal Haklar 657 / 4-C Mali ve Sosyal Haklar

Seçenekler Stil
Alt 09-06-2007, 03:27 PM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
ok SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE TEPKİ ( Eylem Haberi)

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE TEPKİ

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını eleştirdi.09.06.2007 15:16

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığına pamuk ipliğiyle bağlanmıştır'' dedi. Bağımsız Eğitimciler Sendikası üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binası bahçesinde, ''hükümetin eğitim politikalarını'' protesto etmek için toplandı. Avcı, konuşmasında ''terfi ve atamalardaki kayırmacılığı, ücretleri ve 4/C uygulamasını'' protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi.
Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmenlerin MEB'e ''pamuk ipliğiyle bağlandığını'' ifade eden Avcı, ''Oysa ki öğretmenin kendisini devletine ve milletine adaması gerekirken sözleşmelilik uygulamasıyla, çalıştığı kurumunu ve mesleğini benimseyemez duruma gelmiştir'' diye konuştu. Avcı, eğitimde ''sözleşmelilik'' kavramının olamayacağını ileri sürerek, bu uygulamanını kaldırılması gerektiğini savundu. Avcı, şunları söyledi:
''175 bini aşkın öğretmen açığının bulunduğu, sınıf mevcutlarının büyük şehirlerde 56 olduğu Türkiye'de 4/C'li öğretmenlere neden kadro verilmiyor? Sözleşmesi feshedilen bu arkadaşlarımızın ve atanmayı dört gözle bekleyen on binlerce öğretmen adayının bir an önce atanmasını istiyoruz.'' Gürkan Avcı, ''Öğretmenlerin hükümete oy verip vermeyeceklerini saptamak'' için bakanlığın bahçesinde ''erken seçim sandığı'' kurduklarını belirterek, eyleme katılan sendikalılardan oy kullanmalarını istedi. Oy kullanımının sona ermesinin ardından çıkan sonucu açıklayan Avcı, ''Hükümete, sandıktan hayır çıktı'' dedi.
__________________________________________________ _____

[Linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görür. Kayıt olmak için Tıklayınız...]
Alt 09-06-2007, 03:28 PM
SCuTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SCuTZ SCuTZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Think Different

Tecrübe Puanı: 10
SCuTZ isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Öğretmenlerin sabrı 22 Temmuz’da yapılacak genel seçimleri beklemeye yetmedi. Bunun üzerine Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES), genel seçimlere haftalar kala Milli Eğitim Bakanlığı’nın bahçesine seçim sandığını koymak zorunda kaldı. BASK Toplu Pazarlık Sekreteri ve Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, 9 Haziran Cumartesi günü saat 12;30’da yoğun katılımla gerçekleşen eylemde “Erken Seçim Sandığı”nda oy kullanan eğitimcilere hitaben yaptığı konuşmada şöyle söyledi;

ÖĞRETMENLERİN SÖZÜ BİTTİ,
ŞİMDİ EYLEM ZAMANI!

Türkiye’nin her köşesine ışık saçmak için, ülkemizi dünya ailesi içinde en onurlu ve müreffeh noktaya taşımak için büyük bir aşkla çalışan sevgili eğitimciler,
Ülke geleceğinin emanet edildiği çocuklarımızın üzerine titreyerek, gece gündüz demeden, yaz kış demeden, terör demeden canı pahasına çalışan fedakar öğretmenler,
Üç kuruşluk maaş karşılığında, borç harç içinde, geçim sıkıntısı içinde yoksulluk ve açlık ücreti karşılığında çalışan cefakar memur ve hizmetli arkadaşlar , İş güvencesi olmadan, geleceğe ümitle ve sevinçle bakamadan çalışan, iş sözleşmeleri haksız, yersiz, hukuksuz şekilde ve kapkaç edilerek fesh edilen, cesur ve onurlu 4/C’li Öğretmenler, Sürgün ve kıyımlara rağmen, terfi ve atamalardaki kayırmacılığa rağmen, azarlanmalara, küçümsenmelere ve her başarısızlıkta bakan tarafından günah keçisi olarak gösterilmenize rağmen azimle, inançla çalışan cumhuriyetin yılmaz bekçisi, kahraman Türk Öğretmenleri, Biz öğretmenlerin, biz eğitim çalışanlarının bilmesi gereken şudur ki; Soframızdaki bir dilim ekmeği daha almanın hesabını yapan bir hükümet var karşımızda.

Haklarımızı göz göre göre gasp eden İMF’ci bir hükümet var karşımızda.
Beceriksiz ve sakar politikalarıyla, hasmane tavırlarıyla bizleri mesleğimize küstüren bir Milli Eğitim Bakanı var karşımızda, Amerikan eğitim sistemini kopya ederek bize reform diye yutturan, Bakanlığın Avrupa Birliği uzmanları tarafından işgal edilmesine göz yuman, Milli Eğitim politikamızı yamalı bohçaya çeviren basiretsiz bir anlayış var karşımızda, Dünyada hiçbir ülkede olmayan bir çarpıklığı adeta savunmaya devam eden, öğretmenleri 5 parçaya ayırarak; Kadrolu Öğretmen, 4/B statülü Öğretmen, 4/C statülü Öğretmen, Vekil Öğretmen ve Ücretli Öğretmen uygulamasıyla; öğretmenleri böl, parçala, köle ücretiyle çalıştır ve yönet politikası güden öğretmen düşmanı bir zihniyet var karşımızda.

Fakat, küresel sermayenin çekim merkezine girmiş olan bu insafsız hükümetin karşısında da biz varız. Dik duruşlu, tok duruşlu eğitim çalışanları, aslan yürekli 4/C’li öğretmenler ve onurlu, bağımsız bir sendika var!
Her geçen gün yoksullaşan, aile sorumluluklarını bile yerine getirmekte zorlanan, vitrinlerin önünden geçmeye utanan, çocuklarını okutmakta sıkıntı çeken, atama ve yükselme yönetmelikleri ile hakkı yenilen, hakkını arayamayan, Konut Edindirme Fonundaki kesintilerinin akıbetini soramayan, iktidarların hataları ve beceriksizlikleri yüzünden toplumdaki saygınlığı giderek azalan, ülkenin gidişatından rahatsız olan, geçim kaygısına düşen, kendini işine veremeyen, işini düşünmekte bile zorlanan eğitimci arkadaşlar! Onurlu bir yaşam, saygın bir konum, iş güvencesi bizimde hakkımız! Her akşam huzur içinde evine dönmek bizimde hakkımız! O yüzden mücadele etmeliyiz, mücadelemizi yükseltmeliyiz...

Burada aramızda bulunan sözleşmeleri fesh edilmiş 4/C’li öğretmen arkadaşlarımız 60 -70 Kişilik sınıflarda öğretmenlik yapıyorlar. Çocuklarımıza bir şeyler öğretmek için adeta çırpınıyorlar. Fakat hükümet haksız bir şekilde sözleşmelerini fesh ediyor. Arkadaşlarımızın tek istediği özlük haklar, kadro, eşit statü, 6 ay çalışıp 6 işsiz bir şekilde mevsimlik işçi gibi öğretmenlik yapmadan çok sevdikleri öğretmenlik mesleğine geri dönmek.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığına pamuk ipliğiyle bağlanmıştır. Oysa ki öğretmenin kendisini devletine ve milletine adaması gerekirken sözleşmelilik uygulamasıyla, çalıştığı kurumunu, okulunu ve mesleğini benimseyemez duruma gelmiştir. Eğitimde “sözleşmelilik” kavramı olamaz. Zaten yozlaşan eğitim sistemimiz bu uygulamayla soysuzlaştırılmak istenmektedir. Çocuğun gelişimini gözleyemeyen, öğretmenlik aşkını tam tadamayan, yarınını göremeyen bir öğretmenlik olamaz.

175 bini aşkın öğretmen açığının bulunduğu Türkiye’de,
Derslerin bir çoğunun öğretmensizlikten dolayı boş geçtiği Türkiye’de,
16 bin 69 okulda, on binlerce birleştirilmiş sınıflarda çocuklarımızın alt alta, üst üste eğitim gördüğü bir Türkiye’de, Sınıf mevcutlarının büyük şehirlerde bile 56 olduğu Türkiye’de, 4/C’li arkadaşlarımıza niçin kadro verilmiyor? Sözleşmesi fesh edilen bu arkadaşlarımızın ve atanmayı dört gözle bekleyen on binlerce öğretmen adayının bir an önce atanmalarını istiyoruz.

Batık bankalara, soyulan kamu kurumlarına, İMF’ye, yerli ve yabancı faizcilere, rantiyecilere, şatafatlı davet, tören ve gezilere para bulmakta pekte zorlanmayan hükümetin, eğitime yeterli bütçe ayırmaması, 175 bin öğretmen açığını inatla kapatmaması, eğitim çalışanlarına yetim, öksüz muamelesi yapması tam anlamıyla siyasi bir intihardır.

Hükümet 175 bin öğretmen açığının olduğu gerçeği karşısında, kadroya alınmayı bekleyen öğretmen adaylarına kör ve şaşı bakarak ülkenin geleceğini karartmaktadır. Eğitim Çalışanlarının mesleki, özlük, ekonomik ve demokratik yığınla sorununu görmezlikten gelen, “dediğim dedik, çaldığım düdük” edasıyla hareket eden, bizleri uçan kuşa borçlu hale getiren, bizleri ek iş yapmaya mahkum eden hükümet adeta kendi mezarını kazmaktadır. Hükümet, halkın doğal temsilcileri, sözcüsü ve lideri olan öğretmenleri dışlayarak bindiği dalı kesmektedir.

Hükümetin bu uyarılarımızı ciddiye almayacağı düşüncesiyle bugün burada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bahçesinde “Erken Seçim Sandığı” kurmuş bulunuyoruz. Şimdi öğretmen arkadaşlarımız hükümetin eğitim politikalarına oy verecekler. Umarım hükümet sandıktan çıkan sonuçları dikkate alır. Fakat hükümet öğretmenlerini küstürmeye devam ederse uyarımız şudur ki; fizik kanunlarına göre bindiği dalı kesenin başına ne geliyorsa, hükümetin başına da o gelecektir.
Alt 09-06-2007, 06:42 PM
sharma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sharma sharma isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Uzman Üye

Tecrübe Puanı: 0
sharma is on a distinguished road
Emeğinize sağlık..Yüreğimize ses oldunuz..Ancak sesimize ses olacaklar nerde...Meclis Tatile girdi..bizler ile ilgilnen olmaz..ve artık biz atıl durumda olduk :8
Alt 09-06-2007, 09:14 PM
peri_ka peri_ka isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

peri_ka is on a distinguished road
giden arkadaşlar yüreğinize sağlık
ben gelemedim ama çok isterdim
inşallah birileri sesimizi duyar
Alt 09-06-2007, 11:09 PM
betül betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

betül is on a distinguished road
inşallah herşey düzelir
Alt 09-06-2007, 11:49 PM
tyfn25 tyfn25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Özel Kullanıcı

tyfn25 is on a distinguished road
yav arkadaşlar ne oldu nasıl oldu kaç kişi vardı protestoda kim izledi basun mensubu varmıydı size gelip burada ne oluyor kimsiniz diye soran oldumu kısa ca ne yaptı nasıl yaptınız yoksa yeni bir sendikavarda o sendika kendini göstermek için 4/c lilerimi kullandı
bu arada birileri akp yi ve milli eğitim bakanını sorumlu gösteriyor ben bu hükümetten öncede üsretli yapıyordum bu işi bu hükümette 4/c li oldum ve ücretim arttı hükümeti savunmuyorum da öncekilerde bir çözüm bulamamıştı bunlar biraz düzeltir gibi oldu tabi dava açan sendikaya bişi diyen yok sonrasında davalarda açsanız sorun düzelmiyor
artı ben hiçbir yerde hiçbir partinin biz 4/b yada 4/c ye çözüm bulucaz dediğini görmedim başka partiye oy verdiğinizde ne değişecek biz cumhuriyet mitinglerini düzenleyen asker kaçaklarını gördük ne koymuş ne arıyorsunuz
çözüm bulunacakmış hanginiz inanıyorsunuz bu olaya çözüm bulunacağını ALLAH ı nızı severseniz çalışan arkadaşlar bir çevrenize dikkatlice bakın araştırın ve ona göre karar verin bu işin sonu yok
bilgisayar öğretmenliğini bil.müh kadar puan yapan zihniyet nedir bunu sorgulayın bilgi ve teknoloji çağındayız ama devlet dairelerinde ne kadar bilgisayar bilen var bi bakın 108 saatlik kurslara gidenler ile önlisanslılar aynı kefeye koyuluyor ön lisanslı ne demek bi düşünün veri girme personeli haricinde devler dairelerinde ne işe yarıyor ön lisanslılar bir bakın

meslek liselilerin önünü kapayıp ön lisans harici fırsat bırakmayan zihniyete bir diyeceğiniz yokmu zamanından önce hayata atılıp ev bark kurup piyasayı düşürenlere ( ev geçindirmek zorunda olup ) ne diyeceksiniz
varmı bilgisayar ön lisanslılarının tartışabildiği bir forum yada site

boşverin bu işler boş işler yaptığımız yanımıza kar kalır başka bişi yok bu hükümet gidip başka hükümet gelse ne olur sanki
memleket dahilinde iktidar sahibi olanlar ne zaman uyanır
dün dündür bugün bugün diyen bir zihniyetten ne çıkar olay günü kurtarmak olduğu sürece bişey çıkmaz ve hergelen ileriyi görmek yerine günü kurtarmaya çalışıyor
o yüzden boşverin gelişine vurun çünki ben sıkıldım artık
uzun yazdım kusra bakmayın
zaten kimsede tamamen okumaz
selametle
Alt 10-06-2007, 10:28 AM
Koruyucu Koruyucu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Kullanıcı

Konu Açıklaması EYLEM M%u0130?
Koruyucu is on a distinguished road
tyfn25 helal olsun kardeşim, merak etme sonuna kadar okudum. Tebrik ederim olayı iyi analiz edipkavramışsın. Umarım bazı arkadaşlar uyanırlar.

Vaadlerde bulunanlardan kaçının arkadaşlar eğer adı Tayyip Erdoğan değilse o söylediyse de yakasına yapışın. Yoksa o şunu yapmış bu şu mahkemeden şu sonucu almış alacakmış felan eyleme katılan gurup sendikalarla konuştu şimdi herkezden derin bir sessizlik bekliyorum, ne yapacağını bilmemenin sessizliği herkez şaşırıp sağa sola bakacak bir haber çıksın diye fekat bulamayacaksınız, zorlamayla yayınlatılanlar hariç.
Bu eylemin kimseye bir faydası olamayacaktır, giden arkadaşlar harcadıkları parayla, polislerde ayakta dikildikleriyle kalacaktır. Bağımsız' larda nasıl bir eylem yapamadık hesabı yapacaklardır.
Gözünüzü açın eyleme gidenler nasıl bir organizasyonla karşılaştınız size sözcülük edenler oradamıydı, sizin adınıza sözcülük ettiler mi? Figuranlık mı yakıştı size...
Bırakın eylemi felan organize olmamış bir topluluk ne eylem yapabilir ne başka birşey ben yapamadım al sen yap sendika, yardım edin olsun felan değil, bu işi yapanlar şapkalarını önüne alsınlar hesap versinler hangi eylem, nerede, kimin eylemi?
Alt 10-06-2007, 11:02 AM
tekin1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tekin1 tekin1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tecrübeli Kullanıcı

tekin1 is on a distinguished road
arkadaşlar eyleme gelmeyenlrin boş boş konusmasını istemiyoruz ümitler hiç bir zman bitmez gelecek kişleride engellemeyin bizleri kimler kullandıysa yazıklar olsun ama bizim davamız belli kim ne derse desin salt coğunluğu yakalayamadık yazıklar olsun , bizler cokmu kötü insanlarız ki ankaraya gidiyoruz ve eyleme katılıyoruz . Gelmeyen arkadaşları şiddetle kınıyorum ve yazıklar olsun diyorum
Alt 10-06-2007, 10:32 PM
Özel Kullanıcı

tekin arkadasim eyleme gelmeyenler bos boş konuşmasın demişsin dolu konuşta meydan adam görsün bakalım ne bir açıklama metni ne bir iki kare resim yok
birde kınıyormuşsun hadi bi kına bakalım başın göğe erebilecekmi
Alt 11-06-2007, 11:59 AM
murat_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murat_ank murat_ank isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

murat_ank is on a distinguished road
ben geldim..ayrıcda EĞİTİM SEN detsek falan vermiyor...
DİKKAT li okuyun..
"atanma koşullarını taşıyan herkes " diyor (ttk119)BİZ ÖNLİSANSLILAR ı kapsamıyor açıklamalar..
Alt 11-06-2007, 10:21 PM
Özel Kullanıcı

ben söleyince birileri kötülük düşünüyorum sanıyor ama arkadaşlar ben geniş bir yelpazeden bakıyorum olaylara biz artık kaybetmişlerdeniz farkında değilmisiniz isterseniz bi sitenin ziyaretci sayısına sayfanın görüntülenme sayısına bakın anket e bakın isterseniz hala yerinde hemide eskisi bu işler boş işler günü kurtarmaktan varz geçelim ileriyi düşünelim isterseniz tabi yerseniz
bu arada bugün boyun fıtığı olduğumu ve ameliyat olmam gerekeceğini öğrendim
boş boş televizyon izlemekten olmadım diye düşünüyorum bu iş ve meslek adamı bozuyor hem kelim hem gözlüklü hem boyun fıtığı bu gün itibari ile başka bir meslek bulmaya öğrenmeye çalışıcam teknoloji çağı artık isteyen birilerine yada milletin 3 kuruşluk ekmeğiyle oynayanlara
anladın sen onu
selametle
Alt 13-06-2007, 08:30 AM
murat_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murat_ank murat_ank isimli Üye şimdilik offline konumundadır
V.I.P. Kullanıcı

murat_ank is on a distinguished road
Arkadaşlar!!!!!!
AKP İSTANBUL il başkanlığından üst kademeden birisini , tanıyan bir arkadaşıma arattırdım.(o kişiyi aratmamın sebebi Hüseyin Çelik ile sürekli görüşüyor olması.)
Aynen şu şekilde sordurdum..
İptal edilen 4/c Li 3500 Bil.ve İng.Öğreticilerini(ve özellikle önlisans) sayın bakan bir kadro düşünüyormuymuş dedim.Zaten bu şekilde daha öncede sorular sorulmuş o kişiye Konuyu biliyormuş.Bakan sormuş önceden ve sayın bakanımız Seçimlerden sonra değerlendireceğini söylemiş....

ben buradan şunu anladım...MEB Bakanı seçilirmi bilmem..Ağustos atamalarında biraz dolduracaklar...sonra kalan kadrolara eylüle yine 4/WX STATÜSÜNDE alacakalar..

Seçenekler
Stil